Eesti Energia plaanib Ruhnu taastuvenergiapõhist elektritootmisüksust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päikesepaneel. Foto on illustreeriv.
Päikesepaneel. Foto on illustreeriv. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Eesti Energia plaanib Ruhnu saarele rajada kompleksse, taastuvenergial põhineva elektritootmisüksuse, kus elektri tootmiseks kasutatakse päikesepaneele, kirjutab Saarte Hääl.

Eesti Energia uute energialahenduste juht Alo Kelder ütles Saarte Häälele, et Ruhnus uuritakse võimalust rajada nüüdisaegne täisteenuslahendus energia tootmiseks, mis kataks aastaringselt saare energiavajaduse, oleks keskkonnasõbralikum ja vähendaks tootmiskulusid.

«Meie eesmärk on teha kaasaegne ja keskkonnasõbralik lahendus, mis on pikaajaliselt ka majanduslikult soodsam, kuna kasutatava diisli kogus ja vajadus selle veoks saarele vähenevad oluliselt, samuti väheneb diisli ladustamisega seotud seadmete ja tegevuse maht,» lisas ta.

Ruhnu vallavalitsusele saadetud detailplaneeringu algatamise taotluses seisab, et parim koht päikesepaneelide paigaldamiseks on Ruhnu lennuvälja kinnistu. Maandumisraja merepoolsest osast jääksid paneelid enam kui saja meetri kaugusele, kirjutab leht.

Paneelide asukoha valikul on määrava tähtsusega paiga võimalikult pikaajaline avatus päikesevalgusele. Lisaks on uue elektritootmisüksuse ühendamiseks olemasoleva võrguga vajalik maakaabelliini trassi planeerimine ja ehitamine olemasoleva alajaamani.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles