Fotod: ligi 100 USA õhudessantväelast sooritas Nurmsis langevarjuhüppe

Dagne Mihkels
, reporterr
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Laupäeva õhtul sooritas ligi 100 Ameerika Ühendriikide õhudessantväelast 173. õhudessantbrigaadist langevarjuhüppe Nurmsi lennuväljale Järvamaal, osana õppusest Bayonet Strike, mis neil päevil viiakse läbi kolmes Balti riigis ja Poolas.

173. õhudessantbrigaadi 203. jalaväerügemendi kompaniiülema kapten Chris Salisbury sõnul kulgesid hüpped tõrgeteta ning harjutuse õnnestumist soosisid ka ideaalilähedased ilmastikutingimused, teatas kaitseväe peastaap.

«Harjutus andis hea võimaluse teha koostööd Balti riikide relvajõududega,» lisas Salisbury, kelle sõnul tegid Eesti kaitseväelased head tööd maandumisala ettevalmistamisel.

Üksus saabub peagi Eestisse, et teenida siin kuni järgmise aasta jaanuarini ja vahetab välja alates juunist Tapal paiknenud Ühendriikide 69. soomusrügemendi tankikompanii.

173. õhudessantbrigaadi võitlejad sooritavad sarnaseid hüppeid lähipäevil ka Lätis, Leedus ning Poolas. Eestisse saabusid Ühendriikide õhudessantväelased kahe C-17 tüüpi transpordilennukiga oma kodubaasist Vicenzast Itaalias.

Hetkel operatsiooni Atlantic Resolve raames Tapal paiknevad Ühendriikide 69. soomusrügemendi 3. pataljoni sõdurid suunduvad käesoleva kuu lõpus tagasi oma kodubaasi Ameerikas.

173. õhudessantbrigaad oli üks esimesi üksusi, kes NATO julgeolekumeetmeid toetava Ühendriikide operatsiooni Atlantic Resolve raames Eestisse saabus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles