Rõivas: plaan uue välisministri leidmiseks on olemas (3)

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taavi Rõivas.
Taavi Rõivas. Foto: Margus Ansu

Reformierakonna esimees, peaminister Taavi Rõivas kinnitab, et tal on kindel nägemus ja plaan, kuidas Eestile parim võimalik välisminister leida. Küll aga hoidub ta täna veel avalikustamast, mida see plaan ette näeb.

«Loomulikult olen ma selle teemaga tegelenud,» vastas Rõivas küsimusele, kas ta on nädalavahetusel astunud samme uue välisministri leidmiseks. Ka soov leida uus ministrikandidaat nädala jooksul on tema kinnitusel jätkuvalt aktuaalne.

Kuid mida tähendab «teemaga tegelemine» ja kas ta on konkreetsete inimestega ministriametist rääkinud? «Ma olen paljude inimestega rääkinud, nii juhatuse kui ka fraktsiooni liikmetega,» ütles Rõivas Postimehele.

Peaministri sõnul on ta reformierakondlaste seisukohad kaardistanud, kuid ta ei soovinud neist täpsemalt rääkida ja seeläbi sündmustest ette rutata. «Ma võin öelda, et plaan on olemas, kuid sellest räägime täpsemalt järgmisel nädalal,» sõnas ta.

Küll aga ütles Rõivas, et on välisministri ametikohale kaalunud mitut varianti. Kas kaalutud on ka erakonnavälist kandidaati, ta ei öelnud. «Kuid lõpuks tuleb leida see lahendus, mis on antud hetkel kõige parem,» sõnas Rõivas, «ja ma usun, et mul on see nägemus olemas».

Rõivas tõi välja, et talle on justkui ette heidetud, miks ei olnud juba sama päeva õhtuks uut inimest ametis. Tema sõnul ei pea selline hinnang kaugeltki paika. «Selles protsessis on roll nii erakonna juhatusel kui ka presidendil, lisaks on väga palju muid detaile,» osutas ta.

Praegu aga ollakse erakonna esimehe sõnul graafikus, mis võimaldab asja nädala jooksul ära teha. «Me ei taha sellega kuidagi venitada, kuid samas on selge, et sedavõrd olulist otsust ei saa üleöö teha,» lausus peaminister.

Reformierakonna juhatus arutab esmaspäeva hommikul seoses välisministri tagasiastumisega tekkinud ebaselget olukorda, teatas Reformierakonna pressiesindaja Silver Pukk pühapäeva õhtul.

Puki sõnul koguneb partei juhatus esmaspäeval kell 9 riigikogu fraktsiooni ruumis, et arutada olukorda seoses välisministri tagasiastumisega.

Senine välisminister Marina Kaljurand teatas reedel, et jätab oma ameti ning kandideerib presidendiks. Kuigi peaminister soovitas tal esialgu ametis jätkamise osas ümber mõelda, kinnitas Kaljurand korduvalt, et reede jääb tema viimaseks tööpäevaks välisministrina.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles