Rõivase kiri erakonnakaaslastele: ärevas julgeolekuolukorras vajab Eesti tugevat välisministrit (14)

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Senine peaminister Taavi Rõivas
Senine peaminister Taavi Rõivas Foto: Jörgen Norkroos

Reformierakonna esimees ja peaminister Taavi Rõivas saatis täna õhtul oma erakonnakaaslastele kirja, milles teatas, et teeb homme hommikul erakonna juhatusele ettepaneku kinnitada Jürgen Ligi välis- ja Maris Lauri haridusministri kandidaadiks.

Postimees avaldab täismahus Rõivase kirja erakonnakaaslastele:

Head erakonnakaaslased,

Ärevas julgeolekuolukorras vajab Eesti tugevat välisministrit, kelle töölaual on luubi all konfliktid meie naabruses, Euroopa Liidu tulevik ja Euroopa Liidu eesistumine vähem kui aasta pärast.

Teen homme hommikul kogunevale erakonna juhatusele ettepaneku kinnitada välisministri kandidaadiks praeguse haridus- ja teadusministri ning varem rahandus- ja kaitseministri ametis olnud Jürgen Ligi.

Haridus- ja teadusministri kandidaadiks esitan Riigikogu Reformierakonna fraktsiooni liikme ja endise rahandusministri Maris Lauri.

Jürgen Ligi pikaajaline kogemus poliitikas, töö kaitseministrina ning Tartu Ülikoolis omandatud välismajanduse eriala teevad temast väärika kandidaadi välisministri kohale.

Jürgen Ligi tunneb ning tunnetab välis- ja julgeolekupoliitika nüansse ning leian, et Euroopa Liidu tuleviku aruteludes tuleb kasuks ka majandusteemade hea valdamine.

Maris Lauri pikaaegne majandusanalüütiku kogemus ning teadusmagistri kraad majandusteadusest aitavad mõista Eesti teadus- ja haridusmaastiku ees seisvaid keerulisi valikuid.

Maris Lauri on ise öelnud, et majanduskasvu vundamendiks on hea haridus ja ta on ise selle kvaliteedi tõstmisse panustanud kõrgkoolides loengute lugemise ning väitekirjade juhendamise läbi.

Taavi Rõivas

Erakonna esimees

Kommentaarid (14)
Copy
Tagasi üles