Balti riikide siseministrid arutavad pagulaspoliitikat

Madis Vaikmaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pagulased jooksevad tormi Calais' sadamale Prantsusmaal lootuses pääseda Suurbritanniasse sõitvatele laevadele.
Pagulased jooksevad tormi Calais' sadamale Prantsusmaal lootuses pääseda Suurbritanniasse sõitvatele laevadele. Foto: Ben Cawthra / Sipa USA

Täna Tallinnas toimuva Balti riikide siseministrite kohtumise peateemadeks on terrorismivastane võitlus, pagulaspoliitika ja Euroopa Liidu välispiiride tõhusam kaitse.

Siseminister Hanno Pevkuri, Läti siseminister Richards Kozlovskise ja Leedu siseminister Tomas Žilinskase kolmepoolsel kohtumisel kujundatakse Euroopa Liidu algatuste suhtes ühiseid seisukohti. «On väga oluline, et rände, terrorismivastase võitluse ja idapiiriga seonduva osas oleksid meil ühised tugevad positsioonid,» kommenteeris Pevkur algavat kohtumist.

Eesti, Läti ja Leedu siseministrid kohtuvad pärast kolmepoolset arutelu ka USA abisiseminister Alan D. Bersiniga, kellega tuleb jutuks Balti riikide koostöö USA-ga turvalisuse küsimustes. «Meil on plaanis neljapoolselt allkirjastada ka ühisavaldus julgeolekualase koostöö tugevdamiseks,» ütles Pevkur.

Kolme Balti riigi siseministrid kohtuvad regulaarselt kord aastas. Eelmine kohtumine toimus Riias, järgmine leiab aset järgmisel aastal Leedus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles