Estonia kaevanduses juhtus tööõnnetus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil Estonia kaevandus.
Pildil Estonia kaevandus. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Laupäeval juhtus Estonia kaevanduses õnnetus, mille käigus sai viga kaevanduses töötav meesterahvas. Tööinspektsioon alustas juhtunu kohta menetluse, ütles inspektsiooni meedianõunik Kristel Abel.

Ida prefektuuri teatel juhtus 10. septembril Mäetaguse vallas Väike-Pungerja külas asuvas kaevanduses õnnetus, mille käigus sai raskelt viga 53-aastane mees, kes toimetati haiglasse. 

Estonia kaevanduse direktor Erik Väli rääkis ERRile, et tööõnnetus juhtus hommikul, kui töötsoonis viibinud allmaajaoskonna insenertehnilisele töötajale sõitis otsa laadurveok.

«Põhjuste uurimisega tegeleb ettevõttes moodustatud komisjon koostöös tööinspektsiooniga. Kui uurimine on lõppenud, saame juba öelda konkreetselt, mis ja millepärast juhtus,» märkis ta.

Viimastel andmetel on vigastatud isiku jalg amputeeritud ning ta on viidud kunstlikku koomasse.

Juhtunu asjaolude väljaselgitamiseks on alustatud kriminaalmenetlus paragrahvi alusel, mis käsitleb töötervishoiu- või tööohutusnõuete eiramist, mille tõttu on tekitatud raske tervisekahjustus. Karistusena nähakse ette rahatrahvi või kuni kolmeaastast vangistust. Kriminaalasja kohtueelset menetlust viib läbi Ida prefektuur.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles