Kaljuranna kinnitusel on mitu EKRE poliitikut juba lubanud teda toetada (26)

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marina Kaljurand.
Marina Kaljurand. Foto: Erik Prozes

Presidendiks kandideeriv Marina Kaljurand selgitas, et Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) juhtkonnaga pole tal presidendivalimiste raames midagi rääkida, ent EKRE kohalike poliitikutega suhtleb ta väga hea meelega.

«EKRE juhtkonnaga on pilt selge. Nad on kasutanud presidendivalimisi selleks, et rünnata minu perekonda ja minu päritolu ning on donaldtrumpilikult seadnud kahtluse alla lausa minu sünnitunnistuse ja kodakondsuse. Selge see, et meil pole ühiseid väärtusi ega huve, mille pinnalt midagi presidendivalimiste raames sisuliselt läbi rääkida,» selgitas Marina Kaljurand.

Küll aga lisas ta, et EKRE kohalike poliitikutega, kes kodukandi eest seisavad, on lood teised. «Nendega suhtlen väga hea meelega ja on hea meel, et olen nii mitmegi toetuslubaduse pälvinud.»

Kaljurand lisas, et EKRE on demokraatlikus riigis rahva mandaadi saanud jõud ja neid tuleb sellisena kindlasti aktsepteerida - olgu nad opositsioonis või koalitsioonis. «Aga see ei tähenda, et ma peaksin personaalselt valimiskampaanias minema EKRE juhtkonna toetust lunima.»

Kommentaarid (26)
Copy
Tagasi üles