Tsahkna: Ilves pühendas liiga palju aega võimalusele, et valimiskogu ei vali presidenti

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) esimehe, sotsiaalkaitseministri Margus Tsahkna hinnangul pühendas president Toomas Hendrik Ilves täna riigikogu ees liiga palju aega ja tähelepanu võimalusele, et valimiskogu ei tule presidendi valimisega toime.

Tsahkna avaldas Postimehele antud intervjuus veendumust, et valimiskogu valib 24. septembril Eestile presidendi. Samas ei avaldanud ta erilist valmisolekut uueks poliitiliseks kokkuleppeks, mida Ilves nimetas möödapääsmatuks, öeldes, et IRLi eelistus presidendi kohal on Allar Jõks ja hoopis kõik teised võiksid teda toetada.

Ka Keskerakond ei pea partei peasekretäri ja riigikogu liikme Oudekki Loone hinnangul kaaluma teisi kokkuleppeid, sest erakonna presidendikandidaadi Mailis Repsi populaarsus kasvab ja suure tõenäosusega pääseb Reps tema sõnul valimiskogus teise vooru.

Konservatiivse Rahvaerakonna fraktsiooni juhtiv Martin Helme presidendi kõnet täna riigikogu istungisaalis ei kuulanudki, eeldades, et kõnes ei ole midagi uut. «Sama vana plaat. Mida ma sellest kuulan?» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles