Karilaid: Savisaar ei pea erakorralist kongressi vajalikuks

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaanus Karilaid.
Jaanus Karilaid. Foto: Mihkel Maripuu

Keskerakonna esimehe Edgar Savisaarega eile erakonna kontoris kohtunud partei aseesimees Jaanus Karilaid ütles, et Savisaar ei mõistnud tema ettepanekuid ega pidanud erakorralise kongressi korraldamist vajalikuks.

Karilaid ütles ERRile, et kohtumisel arutati erakonnas viimasel ajal juhtunut, aga ka koostööd ja tema väljaütlemisi. «Me kuulasime üksteist seal rohkem ja esitasime omapoolseid nägemusi erakonnast. Edgar Savisaar võib-olla lõpuni minu asju ei mõistnud, aga me jätkame veel jutuajamisi,» ütles ta ja lisas, et kuigi Savisaar ei pea erakorralise kongressi kokkukutsumist vajalikuks, ei näe ta põhjust oma agendat muuta.

Eelmisel nädalal kritiseeris Karilaidu partei häälekandja Kesknädal, mis soovitas tal garantiikirju puudutavate väljaütlemiste pärast erakonna aseesimehe kohalt lahkuda. «Selle asemel, et uurida erakonna esimehe või peasekretäri käest, kui kaugel on olud erakonna pikaajalistele koostööpartneritele antud lubaduste lahendamisel, nagu oleks teinud iga normaalne inimene, kellel on ka päriselt mure erakonna finantside pärast, kisuti tühjast tüli üles. Kahjustades kõiki keskerakondlasi, püüdes näidata, nagu erakonnas mässataks. Või lootes ehk, et mingi mäss sünnib, kui ässitada. Kasutades selleks positsioone, mis on saadud vaid tänu erakonna kui terviku abile; kasutades kurjasti usalduskrediiti, mida on noortele inimestele usaldatud,» märkis parteilehe peatoimetaja Urmi Reinde, lisades, et kui aseesimees esimeest ei usalda, siis ei saa ka ühiselt tööd teha.

Eelmise nädala alguses avaldas Karilaid arvamust, et erakond peaks korraldama juba sel aastal erakorralise kongressi, et võtta garantiikirjade skandaalist ajendatuna vastu uus põhikiri, kus täpsustataks erakonna juhtimist ja juhatuse vastutust. Samuti avaldas ta, et kui kongressil valitaks erakonnale ka uued juhid, toetaks ta uue esimehena kauaaegset riigikogu aseesimeest Jüri Ratast.

Keskerakonna põhikirja kohaselt on erakorralise kongressi kokkukutsumiseks vaja kas partei volikogu otsust või vähemalt kolmandiku erakonna liikmete taotlust. Erakonna volikogu järgmine koosolek toimub oktoobri alguses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles