Moonika Helme: helistasin talle ainult kui naabrinaine

Kerstin Meresma
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rullikeeratud paber EKRE sümboolikaga.
Rullikeeratud paber EKRE sümboolikaga. Foto: Liis Treimann/Postimees

Mart Helme abikaasa Helle-Moonika Helme sõnul on väide nagu oleks ta käskinud Martna valla valijamehel Raimond Danilovil Eesti Konservatiivsest Erakonnast (EKREst) lahkuda täiesti vale.

«Mina ei ole kedagi käskinud erakonnast lahkuda ja ma ei ole ka kellelegi survet avaldanud,» sõnas Helme. «Ma helistasin talle kui oma naabrimehele ja küsisin, mis juhtus. Siis ta teatas, et talle üldse meie erakond ja vaated ei meeldigi. Ütlesin lihtsalt, et äkki oleks ausam see klikk ära teha. Ausam oleks olnud see sellisel juhul juba ammu tehtud saada. See oli meie jutt,» lisas ta.

«Mina ei ole kedagi survestanud. Selle ühe allkirja pärast ei jää meie sõit seisma. See ei ole üldse teema,» arvas Helme.

«Kõne tegin ma üldse selle peale, et ta oli kogu aeg tegelikult lubanud, et toetab Mart Helmet. Ta oli seda meile ja kõigile teistele öelnud,» kirjeldas Helme tema ja Danilovi vahel väidetavalt valitsenud arusaama. «Kui ta ütles, et ta ei anna oma allkirja, ma küsisingi, et mis siis juhtus. Muud midagi,» lisas ta.

«Mina allkirju üldse ei kogugi. Mina helistasin talle kui naabrinaine. Ma ei ole asjaga üldse seotud. Me oleme kogu aeg suhelnud. Loomulikult ma helistasin talle ja küsisin, et mis siis juhtus,» sõnas Helme.

«Kogu see asi on täiesti pea peale pööratud. Mina ei tea, kust see infooperatsioon käivitati. Ju see oli kellelegi kasulik,» lisas ta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles