«Radari» video: Vägevale paigutatud pagulased avavad end kaamera ees (1)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: «Radar» / Kanal 2

Teisipäevases Kanal 2 saates «Radar» rääkisid Eesti teise pagulaskeskusesse, Vägeva Kodusse paigutatud varjupaigataotlejad Iraanist ja Afganistanist oma elust Eestis ning põhjustest, miks nad kodumaalt lahkusid.

Vägeva Kodust sai Vao kõrval teine Eesti varjupaigataotlejate majutuskeskus selle aasta juuni lõpus. Tänase seisuga elavad Lääne-Virumaa väikese küla korterelamus viis Eestisse saabunud pagulasperet koos 16 erivajadusega inimesega, kes on selle maja elanikud olnud viimased aastad.

«Abiellusin oma abikaasaga. Tema perekond ei olnud valmis, et nende tütar abiellub teise hõimu esindajaga ning mind ähvardati korduvalt, et kui abiellun nende tütrega, siis nad tapavad mu ära,» rääkis Radarile 28-aastane Djamal Iraanist.

«Aga otsustasime abielluda ja mõtlesime, et nad lepivad sellega. Kuid perekond ei muutnud oma otsust ning asusid meid ähvardama, taga otsima ja tahtsid meid tappa. Lõpuks, kui minu abikaasa rasedaks jäi, otsustasime põgeneda turvalise riiki, kuhu saaksime jääda,» lisas Djamal, kelle tütar sündis kaks kuud tagasi Harku kinnipidamiskeskuses.

Lisaks saavad sõna ka teised sealsed pagulased ning näeme, kuidas pered oma päevi veedavad.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles