Baskimaal plahvatas kohtuhoone ees pomm

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Baskimaal asuva Tolosa linna kohtumaja pärast pommirünnakut.
Baskimaal asuva Tolosa linna kohtumaja pärast pommirünnakut. Foto: AP / Scanpix

Hispaania põhjaosas asuvas autonoomses Baski regioonis lõhati täna öösel pomm, mis tekitas kahju küll hoonetele ja varale, kuid õnneks ühtegi inimest ei vigastanud.

Tolosa linna kohtuhoone juurde seljakotiga jäetud lõhkeseadeldise eest hoiatas vahetult enne plahvatust ETA separatistlik rühmitus, vahendas BBC News.

Tund ja veerand pärast keskööd korraldatud rünnak jättis augu kohtumaja seina ning tekitas kahju ka teistele ümbritsevatele hoonetele, kuid inimesed kannatada ei saanud, kinnitas kohaliku politsei pressiesindaja.

Hispaania põhjaosas kahe nädala eest korraldatud pommirünnakutes hukkus üks sõdur ja sai viga vähemalt tosin inimest. Nende rünnakutega seoses on vahistatud kaheksa inimest.

Baskimaal valitseb praegu pingeline olukord ka seetõttu, et kohtud keelasid kahe kohaliku partei tegevuse nende sidemete pärast terrorirühmituseks peetava sissigrupiga.

Madridi kinnitusel on baskide sõltumatuse eest võitlev ETA aastakümnete jooksul põhjustanud kokku üle 800 inimese surma.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles