Helme tunnustab Kaljuranda kodakondsuse tõendamise eest (14)

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Helme.
Martin Helme. Foto: Erik Prozes

Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) riigikogu fraktsiooni esimehe Martin Helme sõnul väärib tunnustust presidendikandidaat Marina Kaljuranna samm esitada siseministeeriumi tõend oma sünnipärase kodakondsuse kohta. 

«Marina Kaljurand oleks muidugi võinud selle tõendi hankida juba kevadel, mil avalikkuses hakkasid ringlema spekulatsioonid tema kodakondsuse saamise kohta. Palju oletusi ja kahtlusi oleks jäänud õhku paiskamata. Aga parem hilja kui mitte kunagi,» ütles Helme pressiteate vahendusel.

«Tahame siinkohal õiendada ühe eksiarvamuse. Meie erakond ei ole Kaljuranda kodakondsusteemaga rünnanud või teda süüdistanud. Me oleme nõudnud selgust ja küsinud, kus on vettpidavad tõendid. On loomulik, et riigi presidendi asjad peavad olema täiesti läbipaistvad,» lisas ta.

Helme sõnul on avalikkuse kõrgendatud huvi Kaljuranna tausta vastu õigustatud ka põhjusel, et tema ema oli nõukogude ajal nomenklatuuri töötaja ning Kaljurand ise peab ennast identiteedilt venelaseks.

Presidendikandidaat Marina Kaljurand avaldas eile hilisõhtul Facebookis politsei- ja piirivalveametist saadud dokumendi tõestamaks, et ta on sünnijärgne Eesti kodanik, kummutades EKRE kahtlustused.

EKRE teatel ootavad nad siiski ka ametlikku vastust 12. septembril siseministrile saadetud kirjalikule küsimusele Kaljuranna kodakondsuse kohta.

PPA tõendab, et Marina Kaljurand on omandanud kodakondsuse sünniga.
PPA tõendab, et Marina Kaljurand on omandanud kodakondsuse sünniga. Foto: Marina Kaljurand / Facebook
Kommentaarid (14)
Copy
Tagasi üles