Vakra: Savisaar ei loobu vabatahtlikult võimust (2)

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rainer Vakra.
Rainer Vakra. Foto: Toomas Tatar

Sotsiaaldemokraatlikku Erakonda kuuluva riigikogu liikme Rainer Vakra hinnangul ei loobu Keskerakonna esimees Edgar Savisaar vaatamata käimasolevale kriminaalmenetlusele ja garantiikirjadega seoses tekkinud segadusele vabatahtlikult võimust, ehkki tema toetus on kordades väiksem, kui ta eeldab.

«Kui ta kutsub võimalikke kandidaate selge sõnaga kandideerimissoovist teatama, siis on selle eesmärgiks soov kuvada jõudu nii erakonna sisse kui väljapoole, et tema lahingut ei karda. Aga tegelikult on ta suurest mängust olnud liiga kaua eemal ja tema suhtlusring niivõrd ahtake, et ta ei tunneta, et tema toetus on kordades väiksem, kui ta eeldab,» ütles Vakra, kommenteerides Savisaare nõustumist erakorralise juhivalimisega.

Aastate eest ka ise Keskerakonda kuulunud Vakra märkis, et tegelikult peaks Savisaar oma taktikat kiirkorras muutma, sest samamoodi jätkates jäävad ka tema senised pimesi toetajad uskuma, et aeg muutusteks on lõplikult käes. «Ja tulemuseks on samasugune hävitav kaotus kui kandideerides Keskerakonna presidendikandidaadiks,» ütles ta.

Teiseks soovib Savisaar Vakra hinnangul kõigile puust ja punaselt selgeks teha, et just tänu tema suuremeelsusele toetatakse ühtselt oma presidendikandidaati ja erakonna õuele on saabunud õnnis rahu. «Ehk et tema ei käitunud nii nagu riiukuked Reformierakonnas ja ta loodab seda ka kõigilt teistele keskerakondlastelt. Ja häbi olgu nendel noortel, kes just sellisel hetkel hakkavad taas mässama ja rikuvad oma ambitsioonide rahuldamiseks niigi habrast siserahu. Seejuures on klassika püüda kõik võimalikud kinda heitjad omavahel tülli ajada,» leidis Vakra.

Savisaar kirjutas täna parteilehes Kesknädal, et kui osale erakonnast tundub, et on vaja erakorralisi juhivalimisi, tuleb need korraldada pigem varem kui hiljem. «Kui on tugev kandidaat ja selge visioon laual, siis mine tea – ehk tuleb erakond taha, ja nagu me täna toetame koos Mailist, toetaksime ka uut esimeest või esinaist,» märkis ta.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles