Ossinovski: kui Nestor ei kandideeri, on sotsid keerulise valiku ees (5)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jevgeni Ossinovski.
Jevgeni Ossinovski. Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna esimees Jevgeni Ossinovski ütles, et kui erakonda kuuluv riigikogu esimees Eiki Nestor otsustab valimiskogus presidendiks kandideerimisest loobuda, on sotsiaaldemokraadid keerulise valiku ees, sest erakonnas on nii Siim Kallase, Marina Kaljuranna, Mailis Repsi kui ka Allar Jõksi toetajaid.

Ossinovski ütles Postimehele, et sotsiaaldemokraadid peavad parimaks presidendikandidaadiks Eiki Nestorit, kellel on piisav pädevus ja kogemus ning vajalikud iseloomuomadused.

Samas eeldab Eesti põhiseadus tema sõnul, et riigipea valimiseks on erakonnad valmis loobuma kitsalt erakondlikest huvidest ning otsima ühisosa. «Sotsiaaldemokraadid olid selleks valmis riigikogus, on valmis ka nüüd. Teiste erakondade puhul olen selles osas vähem optimistlik. Reformierakonna lõhenemine kahe kandidaadi vahel muidugi olukorda ei lihtsusta,» märkis ta.

Ossinovski ütles, et juhul kui Nestor otsustab kandideerimisest loobuda, on sotsiaaldemokraadid keerulise valiku ees, sest erakonnas on nii Kallase, Kaljuranna, Repsi kui ka Jõksi poolehoidjaid. «Kõigil nimetatud kandidaatidel on oma plussid ja miinused,» nentis ta.

Vaatame hoolikalt, kellel on lõpuks reaalne võimalus valijameeste enamuse toetus saada.

Tema sõnul arutasid sotsiaaldemokraadid üleeilsel erakonna juhatuse koosolekul pikemalt Kaljuranna toetamist, sest tema otsus valimiskogus kandideerida on värske ja juhatus polnud varem tema kandidatuuri kaalunud.

«Kuna valijameeste kogus on oluline kaal meie kohalike omavalitsuste esindajatel, siis enne otsuse tegemist järgmisel nädalal kohtume lähipäevil oma valijameestega ning kuulame ka nende eelistusi ja nägemust,» selgitas Ossinovski, kelle sõnul on loomulikult argumendiks ka erakonna valijate eelistused, ent samal ajal on olulisim see, et 24. septembril saaks Eestile president valitud. «See tähendab, et vaatame hoolikalt, kellel on lõpuks reaalne võimalus valijameeste enamuse toetus saada. Selle pinnalt kujundame oma nägemuse, kuidas Eestile parim president valida,» lisas ta.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles