Pärnu sadam vaidleb veeteede ametiga

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jäämurdja EVA-316.
Jäämurdja EVA-316. Foto: Henn Soodla

Pärnu lahel on viinase kümnendi raskeimad jääolud, samas on veeteede amet ja Pärnu sadam eriarvamusel nii Pärnu lahe jääolude raskust hinnates kui selles, kas veeteede ameti laev EVA 316 saab jäälõhkumisega üksi hakkama või on tal abi vaja.

Jäälõhkuja EVA 316 kulutas eile hulga kütust, kuid terve ööpäeva jooksul ei õnnestunud mitte ühtegi alust sadamasse tuua, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Veeteede ameti talvise navigatsiooni talituse juhataja Martin kaarjärve sõnul saab EVA jäälõhkumisega hakkama küll, tuleb lihtsalt oodata, kui tuul suunda muudab ja jää enam nii palju peale ei press.

Pärnu Sadama juhatuse liige Mati Einmann ütles, et Pärnusse on jäänud tulemata 20 laeva, sest keegi ei taha päevade kaupa oodata. «Ma ei kujuta ette, et politsei või päästeamet ütleks abivajajale, et teie päästmine on ohtlik, et ootame, kui ilmastikuolud paranevad või kui jää sulab,» ütles Einmann.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles