Raimond Kaljulaid usub, et talle esitatakse Hiiu staadioni reklaamide pärast kahtlustus

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raimond Kaljulaid.
Raimond Kaljulaid. Foto: Liis Treimann

Põhja-Tallinna linnaosavalitsus andis teada, et linnaosavanem Raimond Kaljulaid (KE) on esmaspäevaks kutsutud kaitsepolitseisse.

Linnaosavanem ise usub, et tõenäoliselt esitatakse talle seoses Hiiu staadioni avamise reklaamidega kahtlustus. Täpsustavaid kommentaare jagab Kaljulaid peale kella 11.

Postimees küsis prokuratuurilt, kas Kaljulaid saab kahtlustuse, ja kui saab, siis kas see on tõepoolest seotud Hiiu staadioni reklaamidega. Prokuratuur jäi väidet kommenteerides napisõnaliseks. 

«Nagu juhtiv riigiprokurör Steven-Hristo Evestus eile ajakirjanikele ütles, prokuratuur ei soovi praegu antud kriminaalasjas avaldada kahtlustatavate ringi,» sõnas riigiprokuratuuri avalike suhete osakonna nõunik Martin Vallimäe.

Hiiu staadioni avamispeole ja talgutele kutsunud plakatid valmistas Kaljulaidile kuuluv ettevõte 2013. aastal. Reklaamide tellimise ajal oli Kaljulaid eraettevõtja, mitte ametiisik, teatas linnaosa pressiesindaja.

Eile selgus, et prokuratuur esitab ametist kõrvaldatud Tallinna linnapeale Edgar Savisaarele (KE) veel ühe kahtlustuse Tallinna eelarveliste vahendite ebaseaduslikus kasutamises. 

Juhtiv riigiprokurör Steven-Hristo Evestus ei öelnud eile, kes lisaks Savisaarele valimisreklaami tõttu kahtlustuse saavad, kuid ütles, et nad võivad olla seotud nii reklaamide valmistamise kui eri linnaosade-ametitega, kes on oluliselt kaasa aidanud reklaamide tellimisele ja valmimisele linnaeelarve vahendusel. Linnale tekitatud kahju ulatub tema sõnul paarisaja tuhande euroni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles