Klandorf meenutab, kuidas ta kaheksakümnendatel Tarankovi kinni võttis (7)

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalle Klandorf.
Kalle Klandorf. Foto: Mihkel Maripuu

Pikka aega politseis töötanud ja täna Tallinna abilinnapea ametit pidav Kalle Klandorf meenutab, kuidas ta puutus kaheksakümnendate keskel kokku eile tapetud Nikolai Tarankoviga.

Klandorf rääkis Postimehele, et Tarankov oli kuritegelikus maailmas autoriteet juba kaheksakümnendatel. Sama kümnendi keskel puutus politseis töötanud Klandorf allilma ristiisaks peetud Tarankoviga ka ise kokku.

«Ma olen teda isiklikult kinni võtnud,» meenutas Klandorf, «see oli vanalinnas ja toimus see Leningradi kolleegide palvel». Nimelt kahtlustati Tarankovi tapmises Peterburis (toonases Leningradis) ning pärast kinnipidamist anti mees ka Venemaale üle.

Kuid mis sellest uurimisest sai? «Ma ei tea, mis sellest sai. Mõne aja pärast oli ta igatahes Tallinnas tagasi,» rääkis Klandorf. Ta meenutas, et toona imestatigi, kas Tarankov tõepoolest võttis ise tapmisest osa. Pigem meeldis «ristiisale» tagaplaanile hoida ja lasta must töö teistel ära teha.

Küsimusele, kas Klandorf puutus Tarankoviga veel kokku, vastas pikaaegne politseinik: «Eks tema teadis mind ja mina teadsin teda».

«Tööalaselt ma temaga rohkem kokku ei puutunud, aga teineteist me teadsime. Ja sellest täiesti piisas. Kui me tänaval teineteisele vastu liikusime, siis üks hoidis ühele poole tänavat ja teine teisele poole.»

Politsei sai eile pärastlõunal teate, et Läänemaal Saunja külas on leitud tapetu. Kohapeal tuvastas politsei, et tegu oli Eesti allilmaliidri Nikolai Tarankoviga. Peavigastusega surnukeha leiti metsa alla kõrvalisse kohta pargitud autost.

Kommentaarid (7)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles