186 km/h kihutanud joobes autojuhi peatas pärast tagaajamist lisapatrullide teesulg (5)

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teesulg.
Teesulg. Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Teisipäeval kõrvaldati autoroolist joobes juht, kes kihutas Tallinna-Narva maanteel kuni 186 km/h ja eiras politseipoolseid peatumissignaale. Kohus määras mehele karistuseks 30 päeva aresti ja konfiskeeris ta sõiduki.

13. septembril kella 2.30 ajal märkasid Jõhvi politseijaoskonna politseinikud Tallinna-Narva maantee 162. kilomeetril Narva suunas suurel kiirusel liikunud sõidukit BMW X5. Ajal, mil autot märgati, näitas kiirusemõõtja kiiruseks 129 km/h tunnis, teatas Ida prefektuuri pressiesindaja.

Politseinikud andsid sõidukijuhile peatumismärguande, mida juht eiras. Pärast mõneminutilist tagaajamist õnnestus lisapatrullide poolt tekitatud teesulus sõiduk peatada.

Sõiduki roolis oli 43-aastane mees, kellel tuvastati alkoholijoove, mis kvalifitseerub väärteoks. Mees peeti kohapeal kinni ja toimetati arestimajja ning tema sõiduk toimetati politsei parklasse.

Mehe enda sõnul eiras ta politsei peatumismärguannet, kuna ta oli samal õhtul tarvitanud alkoholi, ega olnud veendunud, kas tema tervislik seisund lubab tal sõidukit juhtida.

Ida prefektuuri vanemkorrakaitseametnik Annika Elm tuletab meelde, et enne rooli istumist peab juht veenduma, et alkohol on verest täielikult kadunud. Vastasel juhul tuleb sõit edasi lükata või paluda abi lähedastelt. «Joobes juht ei hinda oma sõiduoskusi adekvaatselt ja võib teha ohtlikke ning läbimõtlemata manöövreid, mis võib kurvalt lõppeda,» lisas Elm.

«Öine tühi maantee võib ahvatleda kiirust lisama, kuid liigne julgus ja enesekindlus toovad tihti endaga kaasa traagilisi tagajärgi. Enamasti on teelt väljasõidud seotud just suure sõidukiirusega. Seekord õnnestus politseil hulljulge mees ohutult peatada, kuid alati ei pruugi asi nii õnnelikult lõppeda,» tõdes Elm.

43-aastasel mehel oli rikkumise toimepanemise ajal kuus kehtivat kriminaalkaristust, millest kolm seotud joobes juhtimisega. Möödunud aasta suvel konfiskeeriti mehelt juba joobes juhtimise eest sõiduk ning tema juhtimisõigus peatati.

Kolmapäeval, 14. septembril astus 43-aastane mees kohtu ette. Talle määrati karistuseks 30 päeva aresti, tema sõiduk konfiskeeriti ja lisaks tuleb juhil loovutada üheksaks kuuks juhtimisõigus. 

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles