Tallinnas algab homme NATO väljaõppekonverents

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
NATO lipp.
NATO lipp. Foto: ­­Toomas Huik

Homme algab Tallinnas Kaitseväe ja NATO arendusväejuhatuse korraldatav väljaõppekonverents, millest võtab osa ligi 200 kaitseväelast liitlas- ja partnerriikide sõjaväeakadeemiatest, väljaõppekeskustest ja rahvusvahelistest staapidest.

Konverentsi avavad kaitseministeeriumi kantsler Mikk Marran ja NATO arendusväejuhatuse staabiülema asetäitja kindralleitnant Karlheinz Viereck, kes on NATO kõrgeim väljaõppe koordineerija.

Viie päeva jooksul arutavad liitlaste koolitusasjatundjad NATO ja partnerriikide väljaõppe sünkroniseerimise, ühtlustamise ja arendamise võimalusi nii üksuste kui üksikvõitlejate tasandil.

Eraldi alakonverents on pühendatud Afganistani operatsioonil osalevate üksuste ettevalmistusele, samuti käsitletakse järgmise viie aasta suuremaid NATO õppuseid ning riikide õppeasutuste ja väljaõppekeskuste vahelise võrgustiku arendamist.

Tallinnas korraldatav sünkroniseerimiskonverents hõlmab esmakordselt varasemate aastate nelja konverentsi ja 26 töögrupi tööd, mis käsitlesid eraldi individuaalse, üksuste, õppuste ja operatsioonide väljaõppeteemasid.

Eestist osalevad konverentsil Balti Kaitsekolledži, Kaitseväe Ühendatud Õppeasutuste, kaitseväe peastaabi ja maaväe esindajad ning NATO arendusväejuhatuses väljaõppe alal teeniv Eesti ohvitser.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles