Neli noort päästsid püstoliga vehkiva mehe käest kaks väikest tüdrukut

Toomas Herm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tüdrukutirtsu sülle haaranud Ronald(vasakul), häirekeskusega suhelnud Dmitri ja kogu hirmutava seikluse kaasa teinud Dmitri oma kooli ees.
Tüdrukutirtsu sülle haaranud Ronald(vasakul), häirekeskusega suhelnud Dmitri ja kogu hirmutava seikluse kaasa teinud Dmitri oma kooli ees. Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

Eile pärast Kunda ühisgümnaasiumis korraldatud spordipäeva sammusid kolm noormeest ja neiu kodu poole ega aimanudki, et õige pea tuleb neil pageda püstoliga sihtiva purupurjus mehe eest.

Dmitri rääkis, et nad märkasid mäekünkal seistes umbes 100 meetrit eemal Pargi tänaval teisel pool sõiduteed kakerdavat alkoholijoobes meest. Noormees pani tähele, et mehel on käes püstolitaoline ese, ja ütles seda ka oma kaaslastele. Alguses pakkus see noortele nalja. Tundus ju absurdne, et päise päeva ajal jalutab keegi tänaval, püstol peos.

Mingil hetkel aga hakkas mees noorte poole tulema. Ja siis nad nägid, et tal ongi püstol käes. Hiljem selgus, et tegemist oli stardipüstoliga, kuid siis noored seda ei teadnud.

Samal ajal jõudsid nendeni ka kaks hirmunud väikest tütarlast. Neiu haaras mõlemal tüdrukul käest ja koos põgeneti püstoliga purjus mehe eest.

Ühe noormehe Ronaldi sõnul märkas ta, et õrnema soo esindajad ei jõua piisavalt kiiresti joosta. Seepeale haaras ta 7aastase tüdruku sülle, kes, nagu hiljem selgus, oli neid taga ajava mehe tütar.

Põgenemise käigus helistas Dmitri hädaabinumbril ja teatas juhtunust.

Lõpuks õnnestus noortel jälitaja eest pageda. Neiu koos teise tütarlapsega lahkus. Noormehed jäid šokiseisundis väikese tüdrukuga silmitsi. “Ta oli šokis ja kartis meid ega tahtnud eriti rääkida,” kirjeldas Dmitri olukorda.

Noormees helistas uuesti hädaabinumbril ja küsis, mida nad peavad hirmunud tüdrukuga peale hakkama. Häirekeskusest lubati saata politseipatrull.

Veerand tundi hiljem aga helistati teisel numbril Dmitrile tagasi. Noormees sai aru, et helistaja on politseinik, kes teatas, et ohtu enam pole ja noored võivad väikese tüdruku koju viia.

Dmitri oli sellise soovituse peale üllatunud. Oli ju tüdruk läbielatust šokis, kartis noormehi ja polnud teada, kas tal on kedagi kodus. Noormeestel ei jäänud siiski muud üle, kui tüdrukutirts koju saata.

Hiljem sai Dmitri teada, et lapsele osutati ka psühholoogilist abi. Täna seda tüdrukut koolis ei olnud.

Kunda linnapea Kaido Veski ütles, et eile sai tüdruk psühholoogilist abi ja ka praegu on psühholoog valmis iga hetk perega kohtuma, kui nad selleks soovi avaldavad. Samuti jälgib olukorda linnavalitsuse lastekaitsetöötaja.

Riigiprokuratuurist öeldi, et juhtumi asjaolude selgitamiseks on alustatud kriminaalmenetlus karistusseadustiku paragrahvi alusel, mis käsitleb avaliku korra rasket rikkumist.

35aastane mees on kahtlustatavana üle kuulatud, stardipüstol on talt menetluse ajaks ära võetud.

“Kuna oleme asjaolusid kontrollides veendunud, et lapsele ja teistele inimestele ei ole mees ohtlik  ning mehe vahistamiseks puudub alus, siis mees täna vabastati,” kommenteeris kriminaalasja kohtueelset menetlust juhtiv prokurör Elle Karm.

Rakvere politseijaoskonna ennetus- ja menetlustalituse juht Joel Alla: "Ida prefektuuri korrapidaja võttis pärast intsidenti noormehega ühendust ja andis teada, et Rakverest hakkab teine politseipatrull Kunda poole sõitma ning ütles noortele, et nad ootaksid patrulli endise politseijaoskonna juures. Kuna 7-aastane tütarlaps teadis öelda, et poole tunni jooksul saabub koju ka tema ema, pakkusid noormehed ise lahendusena välja variandi tüdruk koju toimetada, mida ka lõpuks tehti."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles