Monogarov taotleb prokuröri intervjuu õigusvastaseks tunnistamist

, Postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Deniss Monogarov Harju maakohtus
Deniss Monogarov Harju maakohtus Foto: Liis Treimann

Tallinnas Tammsaare pargis noormehe surnukspussitamise pärast vangi mõistetud Deniss Monogarov taotleb Tallinna halduskohtusse esitatud kaebuses prokuröri väidetavate valeandmete õigusvastaseks tunnistamist.

Monogarovi kaebus Põhja ringkonnaprokuratuuri toimingu õigusvastasuse tuvastamiseks on kohtus arutamisel homme.

Kohtuasi puudutab prokuröri intervjuud ETV saates «Aktuaalne kaamera», kus süüdistaja olevat pärast kohtuotsuse tegemist andnud kriminaalasja kohta eksitavat infot, kirjutab Õhtuleht.

Kohtule esitatud kaebuses taotleb Deniss Monogarov (28) prokuröri tegevuse õigusvastaseks tunnistamist ja tahab, et kohus kohustaks Põhja ringkonnaprokuröri Ainar Koiki oma kulul avaldama üleriigilises ajakirjanduses ja «Aktuaalses kaameras» vabanduse ning lükkama valeandmed avalikult ümber.

Pärast seda, kui Monogarov 7,5 aastaks vangi mõisteti, ütles Koik riigitelevisiooni uudistesaates, et ta lõi ellu jäänud ohvrile 13 noahaava, kusjuures kolm neist selga, kuid advokaat Marko Tiimani sõnul olevat see kriminaalasja materjalides ümber lükatud.

Süüdistuse järgi tappis Monogarov 2009. aasta augustiööl Tammsaare pargis noahoopidega Juri (23) ja pussitas korduvalt ka noormehe eakaaslasest sõpra Maksimi, mullu tühistas Tallinna ringkonnakohus Monogarovile Harju maakohtus langetatud otsuse osaliselt ja karistas teda 6,5 aasta pikkuse vangistusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles