Jäärats: keegi ei taha rändekriisi kordumist (2)

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Liidu liikmesriikide esindajad, va Suurbritannia, Bratislavas
Euroopa Liidu liikmesriikide esindajad, va Suurbritannia, Bratislavas Foto: SCANPIX

Bratislavas mitteametliku Euroopa Ülemkogu tippkohtumise juures viibiv Euroopa Liidu asjade sekretariaadi direktor Klen Jäärats selgitas, et keegi ei taha rändekriisi kordumist ja kõik mõistavad, et Euroopa peab end kaitsevaldkonnas kokku võtma, vahendas ERRi uudisteportaal.

«See kohtumine ei olnud selleks, et rääkida detailsemalt näiteks Saksamaa ja Prantsusmaa kaitsepaberist või kaubandusministrite kirjast USA vabakaubanduslepingu teemal. Selle kohtumise mõte oli kaardistada ära need teemad, millest juttu tuleb,» selgitas Jäärats «Aktuaalsele kaamerale» tänase kohtumise ideed.

«Kokkuvõttes laias laastus on ikkagi olnud see, et keegi ei taha rändekriisi kordumist, me teame, et britid on lahkumas, selleks peame end kokku võtma Euroopa kaitsevallas, vabakaubanduslepingute osas usun, on tekkimas ka arusaamine, et need tuleb ikka ära sõlmida. Kas me jõuame sinnamaani, on küsimus järgmisteks aruteludeks,» lisas Jäärats.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles