Putin vastuseks Ukraina protestile: Venemaa ei annekteerinud Krimmi (31)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene president Vladimir Putin
Vene president Vladimir Putin Foto: SCANPIX

Vene president Vladimir Putin lükkas reedel Kõrgõzstanis SRÜ tippkohtumisel tagasi Ukraina protesti ühenduse eesistujaks saamise vastu järgmisel aastal, öeldes, et Moskva ei annekteerinud Krimmi.

«Esimene asi, mida ma tahaksin öelda, on, et Venemaa ei annekteerinud midagi. Kõik, mis Krimmiga juhtus, oli riigipöördeni viinud mõnede Ukraina poliitiliste jõudude ebaseaduslike tegude tulemus,» ütles Putin Biškekis.

Ukraina suursaadik Kõrgõzstanis Mõkola Dorošenko oli esitanud protesti Venemaale 2017. aastaks SRÜ eesistumise üleandmise kohta.

«Arvestades, et Venemaa rikkus rahvusvahelist õigust, et annekteerida osa Ukraina territooriumist ja osaleb Ida-Ukrainas relvastatud konfliktis, ei aktsepteeri Ukraina eesistumise üleandmist,» ütles Dorošenko tippkohtumise laiendatud formaadis.

Vene president rõhutas, et Krimm ühines Venemaaga poolsaare elanike tahteavalduse tulemusena. «See oli täielikus kooskõlas rahvusvahelise õiguse ja ÜRO hartaga ning ÜRO kohtute vastavate otsustega samasuguste juhtumite puhul Rahvusvahelise Kohtu praktikas,» sõnas Putin.

Venemaa annekteeris Ukrainale kuuluva Krimmi 2014. aasta märtsis. Sellele eelnes Venemaa sõjaline operatsioon poolsaare okupeerimiseks.

Suur osa rahvusvahelisest kogukonnast Krimmi annekteerimist ei tunnusta.

Kommentaarid (31)
Copy
Tagasi üles