Politsei otsib jätkuvalt Eesti-Saksa lende pommiga ähvardanud meest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseinikud võtsid 2016. aasta juulis pärast pommiähvardust Tallinna lennujaama tugevdatud valve alla.
Politseinikud võtsid 2016. aasta juulis pärast pommiähvardust Tallinna lennujaama tugevdatud valve alla. Foto: Erik Prozes

Kaitsepolitsei otsib jätkuvalt tänavu juulis Tallinna lennujaama ning kaitsepolitseisse helistanud meest, kes teatas kavatsusest õhkida nädala jooksul Tallinnast Saksamaale suunduv lennuk.

«Uurimine jätkub, kuid selle sisust ma rääkida ei saa,» ütles kaitsepolitsei pressiesindaja Harrys Puusepp reedel BNS-ile.

25. juuli öösel kella kahe paiku helistas lennujaama ning kaitsepolitseisse end Islamiriigi liikmeks kutsunud mees, kes teatas kavatsusest õhkida nädala jooksul Tallinnast Saksamaale suunduv lennuk. Telefonikõned olid tehtud inglise keeles, Eesti mobiilinumbrilt ning Eesti territooriumilt.

Kaitsepolitsei alustas juhtunu uurimiseks kriminaalmenetlust paragrahvi alusel, mis käsitleb lennuohutusvastast rünnet, menetlust juhib riigiprokuratuur.

«Ju siis on siis selle juhtumi asjaoludes midagi, mistõttu selle inimese välja selgitamine ei ole nii lihtne,» sõnas Puusepp. «Seda me oleme juba öelnud, et tegemist pole niiöelda klassikalise pommiähvardajaga, kes on purjus ja teeb omast arust nalja.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles