Galerii: õhuväe reservväelased lõpetasid kahenädalase kogunemise õppelahinguga

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Õhuväelaste kahenädalane reservõppekogunemine kulmineerus laupäeval õppelahinguga, mille kestel tuletasid ligi 70 reservväelast meelde ajateenistuses õpitut ning harjutasid sõjaaja üksuste tegevust, teatas kaitseväe peastaap.

Lennubaasi ülem kolonelleitnant Ülar Lõhmus ütles, et seekordse reservõppekogunemise puhul tegi talle eriliselt head meelt reservväelaste kõrge motiveeritus. «Pea kõik, kes alustasid 5. septembril, on jõudnud ka finišisirgele.»

«Kõik osalejad on näidanud ennast võitlejatena, kelle peale võib keerulistel aegadel loota,» lisas Lõhmus. «Aga ka õppekogunemise läbi viinud õhuväe ohvitseride ja allohvitseride üle saab uhke olla. Ligi kaks nädalat kestnud õppekogunemine viidi läbi professionaalsel tasemel.»

Reservõppekogunemisel tuletati meelde nii üksikvõitlejaoskusi kui harjutati ka tegutsemist kuni kompaniisuuruse allüksuse koosseisus. Enamik baasikaitsega seotud harjutusi viidi läbi Ämari lennubaasi territooriumil ning kaitseväe Kikepera harjutusväljal Pärnumaal.

Õhuväelased harjutasid 14.-17. septembrini Padise, Vasalemma ja Keila valdade territooriumil tegutsemist kaitse-, ründe- ja viivituslahingus.

Õhuväelased on tänulikud kohalikele elanikele ning omavalitsustele, kelle toetus võimaldas õppuse edukat korraldamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles