Pildid ja video: Floridas relvaga eputanud Eesti jõmmid ajasid jalule FBI ja eriüksuse SWAT (7)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA eriüksus SWAT. Pilt on illustratiivne.
USA eriüksus SWAT. Pilt on illustratiivne. Foto: SCANPIX

Eesti mehi ootab Floridas süüdistus tulirelva kohatu eksponeerimise eest.

Vahejuhtum leidis aset möödunud reedel Miami Beachi linnas Del Rio elamupiirkonnas 1100 Collinsi avenüül. Politsei andmeil võtsid mehed kohaliku aja järgi kella 14.55 paiku automaatrelva AR-15 välja korteri rõdule. Üks neist, suusamask näo ees, võttis relva oma kätte. Hädaabinumbrile 911 helistanud tunnistaja sõnul jäi mulje, nagu oleks kahtlusalune sihtinud tänaval möödakõndivate kodanike ja turistide pihta. Samal ajal tegi teine mees kaaslasest pilte, kirjutas CBS Miami.

Väljakutsele reageerinud korrakaitsjad piirasid piirkonna sisse. Kohal olid ka föderaalagendid ja eriüksus SWAT. Lõpuks pidasid võimud operatsiooni tulemusel kinni mehed ja nende sõbra Mohamedi. Esialgseil andmeil peeti kahtlustatavana kinni ka neljas isik, kes on alaealine.

Automaatrelv AR-15. Pilt on illustratiivne.
Automaatrelv AR-15. Pilt on illustratiivne. Foto: Seth Perlman/AP

Korteris, kus mehed elasid, leidsid politseinikud nupuga noa, automaatrelva AR-15 500 padruniga, uimastitarvikuid ning hašišit ja kokaiini.

Mehi ootab süüdistus tulirelva kohatus eksponeerimises. Mohamedi süüdistatakse hašiši ja kokaiini omamises ning kavatsuses neid levitada.

Kõik kolm kahtlusalust lasti laupäeval kautsjoni vastu arestimajast vabaks, vahendas local10.com

Mehed on varasemalt postitanud sotsiaalvõrgustikku Facebook pilte relvaga poseerimisest.

Ühel on Facebookis kirjas, et ta on õppinud Tallinna Tehnikaülikoolis. Teise profiilist selgub, et ta on seotud bitcoin'i-äriga. Seevastu Mohamed kirjeldab sotsiaalmeedias end kui «ettevõtjat, loodusfilosoofi ja usklikku». Keegi sõber kirjutas mehe kohta, et ta on «kõige vingem gängsta».

Eesti päritolu mehed elavad väidetavalt Las Vegases ja Mohamed New Yorgis.

Riigi Teataja andmeil on mõlemal Eestist pärit mehel naturalisatsiooni teel saadud Eesti kodakondsus.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles