Fotod: 2. jalaväebrigaadi tagalapataljon sai omale lipu

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Võru maavalitsus annetas täna Võru linnas peetud tseremoonial 2. jalaväebrigaadi tagalapataljonile lipu.

Kaitseväe juhataja asetäitja brigaadikindral Indrek Sirel rõhutas väeosa lipu olulisust. «Lipu all teenitakse, lipu all minnakse vajaduse korral lahingusse ning lippu kaitstakse,» ütles brigaadikindral Sirel Võrus peetud tseremoonial.

Lisaks brigaadikindral Sirelile lõid kaitseväe noorima üksuse lipu vardasse naela Võru maavalitsuse esindaja Britt Vahter, 2. jalaväebrigaadi ülem kolonel Eero Rebo, tagalapataljoni ülem major Tarmo Tameri ja teised sama väeosa esindajad.

Tseremoonial osalesid 2. jalaväebrigaadi ja Kuperjanovi jalaväepataljoni liputoimkonnad ning tagalapataljoni isikkoosseis.

Täna annetatud lipp on valmistatud sel aastal ning ei põhine ajaloolisel sümboolikal. 2014 aastal loodud 2. jalaväebrigaadi tagalapataljoni lipu musta ja punasega neljastatud välja keskel on tagalapataljoni sümbol, kaks ristatud hõbedast mõõka põimituna hõbedase pandlaga.

2. jalaväebrigaadi tagalapataljon on 2014. aastal loodud väeüksus, mille põhiülesanne väljaõpe ja tagalatoetus ning reservüksuste formeerimise ettevalmistamine ja läbiviimine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles