Fotod ja video: Ingrid Puusta tegi hommikul esimese katse ületada surfates Läänemerd

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti olümpiasurfar Ingrid Puusta proovis täna hommikul esimese naisena ületada surfates Läänemerd, kuid tehnilise viperuse tõttu läheb ta homme uuele katsele, kirjutas ajaleht Saarte Hääl.

Startides Mõntu sadamast täna varahommikul, oli Puustal siht surfata üle Läänemere keskosa Gotlandi lähistele Farö saarele Rootsis, kuid tehniline viperus sundis teda tagasi pöörduma, kirjutas Saarte Hääl. Uuele katsele läheb Puusta homme.

Puusta sõnul on tegu suure pingutusega. «Raskeks teeb sõidu see, et pean pikalt ühes asendis olema ja sõidu teevad keeruliseks ka suured lained,» kommenteeris ta. Puusta lisas, et olümpiajärgse väsimuse on ta välja puhanud ja ka vajalikud jõutreeningud läbinud. Tõenäoliselt kujuneb sõit 10-12 tunniseks.

Video: Irina Mägi/Saarte Hääl

Puusta kasutab pea 280 kilomeetri pikkusel retkel oma olümpiavarustust ning oma sooritust ei tee ta mitte üksnes ainulaadse rekordi nimel, vaid selleks, et koguda raha puuetega inimeste purjetamistreeninguteks, teatas Eesti Jahtklubide Liit. «See on äge väljakutse, millega saan aidata puuetega inimesi ja ühiskonnale midagi tagasi anda,» ütles Puusta. 

Erivajadustega inimeste purjetamistreeninguteks saab annetada kas helistades numbril 900 7019 (annetus 5 eurot, number avatud 19. septembrist 26. septembrini) või tehes ülekande Eesti Paraolümpiakomitee kontole SEB panka, IBAN: EE121010002019563005. Selgitustesse palume märkida «Annetus-purjetamine».

Kogu ülesõit on jälgitav satelliitjälgimisseadme vahendusel sellel saidil.

Pikal meresõidul turvab sportlast saatekaater, mille meeskonnas on koduklubi Noblessneri Jahtklubi Purjetamiskooli treenerid Jaak Lukk, Matthew Rickard ja Ainar Annus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles