PPA mereüksus kolib Miinisadamasse ja Hundipea sadamasse

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Miinijahtija Admiral Cowan miinisadamas.
Miinijahtija Admiral Cowan miinisadamas. Foto: Peeter Langovits

Politsei- ja piirivalveameti (PPA) mereüksus kolib amortiseerunud Piirivalvesadamast ümber Miinisadama ja Hundipea sadama territooriumile, mis aitab kulusid kokku hoida.

Valitsus tegi mullu siseministeeriumile ülesandeks laiendada piirivalve, veeteede ameti ja kaitseväe laevastike koostööd ning arendada nende ametkondade jaoks välja nõuetele vastav baassadam, teatas siseministeerium.

Siseminister Hanno Pevkuri sõnul on praegu politsei- ja piirivalveameti kasutuses olev Piirivalvesadam amortiseerunud ja laevadele ohtlik.

«Seetõttu oli igati sobilik aeg leida mereüksuse mure lahendamisel terviklik lahendus, mis annab tulevikuks ka selge säästu, kuna erinevate valitsemisalade mereüksused saavad asuma ühes kohas,» lausus minister.

Kaldabaaside ühendamisel viiakse uuele territooriumile need struktuuriüksused, mis on otseselt seotud PPA laevastiku, merepääste, merereostuseseire ja -tõrjega ning merepiiride valvamisega ja nende üksuste teenindamisega.

Miinisadama ja Hundipea sadama territooriumi projekteerimistöödega alustatakse 2017. aastal ning ehitustööd kestavad 2019. aasta lõpuni. Eesmärk on, et PPA mereüksus alustab ühtse tervikuna uues kohas tööd hiljemalt 1. jaanuaril 2020.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles