Vene piirivalvurid pidasid Peipsil kinni Eesti laeva (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veetemperatuur tõusis Peipsi järves Mustvee jaamas maksimumini 27. juulil, näidates seal 27,8 ˚C.
Veetemperatuur tõusis Peipsi järves Mustvee jaamas maksimumini 27. juulil, näidates seal 27,8 ˚C. Foto: Postimees/Scanpix

Venemaa piirivalvurid pidasid esmaspäeval kella 13 paiku Peipsi järvel kinni Eesti laeva, mis oli ületanud kahe riigi vahelise piiri.

Esmaspäeval, 19. septembril kella 13 paiku avastas Mehikoorma radarivaatleja ajutise kontrolljoone ebaseadusliku ületuse Lämmijärvel suunaga Eestist Venemaale, teatas Lõuna prefektuur.

«Õigesti arvestatud kohtumispunkt piiririkkuja-laevaga, kurss ja lähenemise aeg lubas aluse blokeerida ja selle ilma vastupanu osutamata kinni pidada,» edastas uudisteagentuur Interfax Vene piirivalve teadet. Eesti laeva pardal oli kaks inimest.

Kinnipeetud laev konvoeeriti Vene piirivalvekaatri poolt Storožinetsi küla juurde, et siis otsustada, kuidas piirirkkujaid karistada, lisati teates.

Lõuna prefektuuri pressiesindaja Kerly Virk ütles, et Eesti piirivalvurid suhtlesid Venemaa ametivendadega ning selgitasid, et ajutist kontrolljoont ületas mootorpaat Progress, millega sõitsid kaks Eesti kodanikku, 37- ja 48-aastane mees.

«Sama päeva õhtupoolikul anti mehed ja paat üle Mustvee kordoni piirivalvuritele,» lisas Virk. «Mehed selgitasid, et ajutise kontrolljoone ületamise põhjustas eksitus navigeerimisel.»

Virk ütles, et Venemaa piirivalve määras meestele piiririkkumise eest rahatrahvid ning Mustvee piirivalvurid selgitasid meestele järvel käimise korda ja mehed said sama päeva hilisõhtuks tagasi koju.

Pärast vahejuhtumit edastas üks Mustvee piirivalvuritega kokku puutunud meestest järgmise tagasiside:

«Soovin tänada ja kiita PPA mehi, kes 19. septembril minu ja mu sõbra Venemaa poolelt üle võtsid ja Varnjasse toimetasid, kuna nii suure lainega ise ei julgenud enam sõita, eriti veel pimedas!» seisab teates.

«Kahjuks meeste nimesid ei tulnud meelde küsida. Tõesti professionaalsed ja abivalmid olid meie paati pukseerima ja minule kui suhteliselt külmunud inimesele pakuti vett juua ja anti tekk, et sooja saada. Tõesti super mehed! Aitäh!»

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles