Savisaar tähistas pressikonverentsiga aasta möödumist kahtlustuse saamisest (9)

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Keskerakonna esimees, Tallinna linnapea ametist kõrvaldatud Edgar Savisaar meenutas täna pressikonverentsil aasta möödumist enda kinnipidamisest ja esimeste kuriteokahtlustuste saamisest ning leidis, et uue kahtlustusega väljatulemine näitab, et prokuratuur tahab asja kohtusse viimisega venitada.

Prokuratuur teatas eelmisel nädalal, et esitab Savisaarele eelmiste kohalike valimiste eel linna raha eest tehtud valimisreklaami tõttu veel ühe kahtlustuse, mis käsitleb Tallinna eelarveraha ebaseaduslikku kasutamist. Varem on Savisaarele esitatud kahtlustus neljas altkäemaksu võtmise episoodis ja suures ulatuses rahapesus. Süüdistuse soovib prokuratuur kohtusse saata hiljemalt novembri alguses.

«Mööda saab aasta, kui kapo ründas Hundisilma talu, ja muidugi vajab see tähtpäev meenutamist. Juttu tuleb uutest kahtlustustest minu aadressil, mille üle on meedias spekuleeritud,» kirjutas Savisaar eile Facebookis ning lisas, et samuti võtab pressikonverentsist osa Keskerakonna peasekretär Oudekki Loone.

Lisaks Savisaare kahtlustustele on Keskerakonna kohale tumedaid pilvi toonud ka vaidlus aastaid erakonna valimiskampaaniaid korraldanud Paavo Pettai osaühinguga Midfield, mis nõuab erakonnalt üle-eelmisel aastal toonase peasekretäri Priit Toobaliga sõlmitud garantiikirjade alusel oma võlgade katteks 730 000 eurot. Arbitraažikohtus peetava vaidluse ajaks on erakonna Toompea-kinnistutele seatud 800 680 euro ulatuses kohtulik hüpoteek.

Savisaar kinnitas pressikonverentsil, et polnud garantiikirjade sõlmimisest teadlik. Loone ütles aga, et kuigi Toobalil oli juriidiliselt õigus garantiikirju sõlmida, peab Keskerakond neid tühiseks ja taotleb nende originaalide tagastamist. «Need on väljastatud nii, et nad rikuvad ulatuslikult Keskerakonna huvisid,» ütles ta.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles