Õhuvägi harjutas vette hädamaandunud kopteri pilootide evakueerimist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti õhuväe piloodid harjutasid neljapäeval esmakordselt hädamaandunud helikopteri pilootide evakueerimist basseinitingimustes, uut väljaõppeviisi olid vaatama tulnud ka Läti ja Leedu õhuvägede kaitseväelased.

«Kaitseväe lendurite nõutava kvalifikatsiooni hulka kuuluvad ka oskused vee alla sattunud lennuvahendist välja pääseda, pinnale tõusta ning päästevahendeid kasutada,» ütles lennubaasi ülem kolonelleitnant Ülar Lõhmus kaitseväe peastaabi teatel. Lõhmuse sõnul oli seekordse õppuse eesmärk tutvustada basseini kasutamise võimalusi nii Eesti kui Läti ja Leedu õhuväelastele. «Tänane üritus oligi mõeldud demonstratsioonina, näitamaks õhuväe jaoks olulise merepääste harjutuse läbiviimise võimalusi sisebasseinis.»

Harjutuse käigus imiteeriti helikopteri hädamaandumist vette. Piloodid pidid ennast vee all kokpitist vabastama ning pinnale tõusma, harjutuse käigus tuli neil kasutada ka hingamisaparaati, päästevesti ja päästeparve.

Kui Baltic Bikini-nimelisi merepääste õppusi on Balti riigid korraldanud 2004. aastast, siis Revali merekooli bassein võimaldab Ämari lennubaasi tuletõrje- ja päästeteenistusel merepääste-alast väljaõpet teha aastaringselt.

Basseinis saab ka muuta simulatsiooni tingimusi, näiteks tormi tugevust ja lainete kõrgust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles