34 eru- ja reservkaitseväelast kutsuvad toetama Mart Helmet (5)

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EKRE presidendikandidaat Mart Helme kohtub omavalitsusjuhtidega Roosna-Alliku mõisas
EKRE presidendikandidaat Mart Helme kohtub omavalitsusjuhtidega Roosna-Alliku mõisas Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

34 Eesti eru- ja reservkaitseväelast kutsuvad valimiskogu liikmeid homsetel presidendivalimistel toetama Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) presidendikandidaati Mart Helmet.

Valimiskogu liikmetele suunatud pöördumises teatavad allakirjutanud, et toetavad Mart Helme riigikaitsealaseid seisukohti. «Praegustest presidendikandidaatidest pole keegi peale Mart Helme välja öelnud, mida ta tahab presidendi kui riigikaitse kõrgema juhina teha ja saavutada,» seisab pöördumises.

«Presidendivõimu piiratusest hoolimata on Eesti presidendil suured võimalused mõjutada kogu meie ühiskonda, olla moraalseks autoriteediks, innustajaks ja suunanäitajaks. Praegusel keerulisel ja ettearvamatul ajal me vajame sellist autoriteeti. Valige riigikaitse kõrgemaks juhiks inimene, kes on valmis seda rolli ka sisuliselt täitma. Valige Eesti presidendiks Mart Helme!» lisatakse pöördumises.

Üleskutsele on alla kirjutanud Alar Laaneman, Uno Kaskpeit, Riho Breivel, Edgar Ääro, Henn Karits, Mart Savioja, Jüri Kalve, Tõnu Hunt, Lui Jaanson, Raul Öpik, Heldur Toomet, Tõnis Asson, Hillar Tint, Leo Kunnas, Boris Püssa, Raivo Tamm, Rein Kikas, Kalle Dammann, Ain Oks, Mark Majorov, Arvi Miido, Arno Kodu, Ants Ojasoo, Elli Ojasoo, Mati Mumm, Alar Ehala, Meelis Lengi, Toomas Ilves, Silver Ermel, Andres Sikka, Aigar Põder, Endel Pillau, Kaur Kikerpill, Kaido Petermann.

Kolmapäeval kutsusid valimiskogu liikmeid üles Mart Helme poolt hääletama 23 kultuuri- ja ühiskonnategelast. Loe lisaks: 23 kultuuri- ja ühiskonnategelast kutsuvad valijamehi hääletama Mart Helme poolt

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles