Arnold Rüütel kutsus valijamehi toetama Mart Helmet (11)

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EKRE esimees Mart Helme ja auesimees Arnold Rüütel.
EKRE esimees Mart Helme ja auesimees Arnold Rüütel. Foto: Tairo Lutter

Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) auesimees, president Arnold Rüütel kutsus valimiskogu liikmetele tehtud pöördumises valima Eesti järgmiseks presidendiks Mart Helme.

«Olles kandnud selle ameti raskust, võin öelda, et üles seatud kandidaatidest on just pikaajalise välispoliitilise kogemusega suursaadik Mart Helmel olemas omadused, mis võimaldavad tal presidendi ametit kõige paremini täita,» märkis Rüütel.

Aastatel 2001-2006 presidendiametis olnud Rüütel rõhutas, et Eesti riigi ülim eesmärk on eesti rahva püsimajäämine ja oma riigi hoidmine ning presidendil on nende eesmärkide saavutamisel kahtlemata vastutusrikas roll.

«Sellel põhjusel on äärmiselt oluline, et Eesti presidendiks saaks inimene, kes siiralt austab ja armastab oma maad ja rahvast. On tähtis, et Eesti riigipea oleks asjatundlik nii välis- kui ka sisepoliitikas. Presidendil peab olema julgust, tarkust, elukogemust ja ettenägelikkust,» lausus Rüütel.

335-liikmeline valijameeste kogu hakkab presidenti valima laupäeval. Valimiskogu tuleb kokku Tallinna Estonia kontserdisaalis.

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles