Urmas Paet võimalikest presidendikandidaatidest: David Vseviov, Heinz Valk või Helve Särgava (27)

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Paet
Urmas Paet Foto: Vifeokaader

Reformierakonda kuuluva europarlamendi saadiku Urmas Paeti sõnul on Eestis olemas piisavalt väärikaid inimesi, kelle kandidatuuris presidendi kohale võiksid riigikogu erakonnad kokkuleppele jõuda.

Kui täna on võimaliku ühiskandidaadina palju nimetatud Jüri Luike, siis Paeti sõnul on selliseid inimesi veel palju. «Ma võin lisaks Jüri Luigele nimetada veel mitmeid väärikaid nimesid, näiteks David Vseviov, Henz Valk või Helve Särgava,» rääkis Paet.

Endise välisministri sõnul on praegu kõige olulisem jõuda riigikogus kokkuleppele kandidaadis, keda toetaks vähemalt 68 saadikut, mis on vajalik häälte arv riigipea äravalimiseks riigikogus.

Urmas Paet oli Reformierakonna kolmas eelistus presidendi kohale pärast Siim Kallast ja Marina Kaljuranda. Paet jäi enda võimalikku kandideerimist kommenteerides napisõnaliseks. «Praegu on oluline leida kandidaat, kellel oleks riigikogu erakondade toetus. Erakondadel ei ole praegu mõtet oma kandidaatidega välja tulla,» rääkis ta.

Kommentaarid (27)
Copy
Tagasi üles