Loone ei vaidlusta peasekretäri kohalt tagandamist (3)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oudekki Loone eilsel koosolekul.
Oudekki Loone eilsel koosolekul. Foto: Liis Treimann

Keskerakonna juhatuse eilse otsusega partei peasekretäri kohalt tagandatud Oudekki Loone teatas, et tema kõrvaldamine «ei toimunud meie endi kokku lepitud reeglite järgi», kuid ei kavatse tagandamist siiski kohtus vaidlustada.

Loone kirjutas Facebookis oma erakonnakaaslastele, et «teate suurepäraselt, et rünnak minu vastu oli alusetu ning et minu kõrvaldamine Keskerakonna peasekretäri kohalt ei toimunud meie endi kokku lepitud reeglite järgi».

«Muidugi võiksin selle loomulikult kohtus vaidlustada - põhikiri ei näe ette peasekretäri mahavõtmist, kuid näeb ette, et ametisse nimetatakse ta erakonna esimehe ettepanekul, rääkimata koosolekute korraldamise korrast. Ma ei tee seda,» kirjutas Loone ja lisas, et «ei pea õigeks poliitilisi võitlusi võidelda kohtutes, sest neid tuleb pidada poliitiliste vahenditega».  

«Mind süüdistatakse täna alusetult absurdsetes asjades - ärge uskuge neid süüdistusi. Valed ei muutu tõeks ka siis, kui neid valjuhäälselt palju kordi korratakse. Ma ei lasku alatusteni ka siis, kui minu vastu alatu ollakse. See on küsimus põhiväärtustest, mida olen kaitsnud alati ja igal pool. Seisan nende eest hoolimata sellest, et paljud soovitavad iga hinna eest ometi kord veel riigi võimutüüri juurde saada,» kirjutas Loone.

Tagandatud peasekretär kinnitas postituses, et «teeb kõike mitte lubamaks Keskerakonnal rahva eest võitlemise teelt kõrvale astuda, vaatamata, et paljud tänasest erakonna eliidist tahaksid veel viimasel hetkel Eestiga kuristiku suunas kihutavale poliitilise eliidi vankrile hüpata».

«Täna ei piisa astmelise tulumaksu kuulutamisest, iseäranis kui tegelikkuses ollakse valmis valitsussepääsemise eest isegi sellest ideest loobuma. Selle asemel on aeg selgehäälselt ütelda, et maksusüsteem tervikuna vajab radikaalset muutust. Täna ei piisa populistlikest avaldustest iseseisva kaitsevõime teemal, samal ajal nõustudes kaitsekulutuste tõstmisega koolide arvelt. Täna tuleb nõuda, et relvad kõikjal Euroopas vaikiksid, mitte neid juurde osta. Seda kõike kahjuks [Kadri] Simson ja [Jüri] Ratas täna kas ei suuda või ei taha. Tundub, et nad on lihtsalt otsustanud meeldida Eesti neoliberaalsele eliidile, lootuses tasuna pääseda ministrikohtadele, teostamaks Reformierakonna poliitikat, läbi viima sedasama neoliberaalset kasinuspoliitikat, mida teised parteid tahavad teha meie tervishoiu, meie koolide, meie pensionite arvelt, aga sinna juurde lihtsalt murelikult pead noogutada, et me vähemalt kuulame teid,» kirjutas Loone.

Ta lubas, et ei tee saadikuna «kompromisse teie tervise, heaolu, teie võimalusega elada rahulikus maailmas». «Ma loodan, et peagi saavutame taas Keskerakonna, kes julgeb teha teisiti,» kirjutas Loone.

Keskerakonna juhatus otsustas eile Loone usaldamatuse tõttu peasekretäri ametist tagasi kutsuda. Peasekretäri kohusetäitjaks määrati juhatuse liige Jaak Aab.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles