Võimalikuks presidendikandidaadiks pakutud Karis: olen riigikontrolör aastani 2018 (1)

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alar Karis.
Alar Karis. Foto: Andres Haabu

Riigikogus esindamata Eestimaa Rohelised tegid täna riigikogule ettepaneku valida uueks presidendiks riigikontrolör Alar Karis, kes aga ise soovib jätkata oma praeguses ametis.

Rohelised pöördusid täna hommikul kõigi riigikogu liikmete poole kirjaga, kus soovitasid kokku leppida Karise presidendiks valimises. Nende sõnul pole Karis rohelistega seotud ega ole ka ise avaldanud soovi presidendiks kandideerida. «Samas me usume, et kui väärikat Eesti kodanikku paluda täita isamaalist kohust, siis ta võib enda ülesseadmisega nõustuda,» kirjutasid nad.

Roheliste hinnangul on Karis näidanud ennast võimeka teadlase ja haridusjuhina. Riigikontrollis töötades pole ta nende sõnul kartnud konfrontatsiooni teiste riigiasutustega, millega on tõestanud oma sõltumatust.

Karis ise kirjutas sotsiaalmeedias, et kuna tema nime on siin-seal hakatud kasutama presidendivalimiste kontekstis, siis meenutab ta, et vastavalt põhiseadusele nimetab riigikogu riigikontrolöri ametisse viieks aastaks ning tema puhul saab see aeg täis aastal 2018.

Soovi jätkata riigikontrolörina väljendas Karis juba mais, kui rohelised ta esimest korda võimaliku kandidaadina välja pakkusid. «Mul on olnud ja küllap on ehk ka tulevikus võimalus erinevates ametites riiki teenida, praegu on mulle usaldatud riigikontrolöri amet, mida pidades tegutsen oma parima äranägemise järgi ja kus ma saan anda panuse Eesti riigi toimimise paremaks muutmisse,» ütles ta siis.

Ühise presidendikandidaadi leidmist koguneb täna pärastlõunal arutama riigikogu vanematekogu, kuhu kuuluvad riigikogu juhatuse liikmed ja kõigi fraktsioonide esimehed. Riigikogus toimub presidendi valimine järgmisel esmaspäeval.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles