Kulka juhiks soovib teiselgi katsel saada 24 inimest (1)

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Senise kultuurkapitali juhi Olavi Laido ametiaeg saab läbi oktoobri lõpus.
Senise kultuurkapitali juhi Olavi Laido ametiaeg saab läbi oktoobri lõpus. Foto: Liis Treimann

Südaööl lõppes avalduste esitamise tähtaeg kultuurkapitali (kulka) uue juhataja ametikohale kandideerimiseks, kokku laekus 24 sooviavaldust.

Kultuurkapitali kommunikatsioonispetsialisti Piret Maiberg ütles ERRi uudisteportaalile, et kõik taotlused kvalifitseerusid dokumendivoorus. Nüüd valib nõukogu välja kandidaadid, kes kutsutakse 5. oktoobril toimuvasse vestlusvooru.

«Täpselt ei tea, mitu vestlusvooru tuleb. 30. septembril on nõukogu koosolek, kus nad otsustavad ära, millised kandidaadid kutsutakse vestlusele,» lausus ta.

Kulka juhi leidmiseks kuulutati välja uus konkurss, kuna nõukogul ei õnnestunud esimese korraga sobivat kandidaati leida. Kultuuriminister Indrek Saar ütles augusti lõpus, et nõukogul ei õnnestunud leida sajaprotsendilist ühisosa nõukogu nägemuse ja kandidaatide poolt pakutu vahel.

Eelmisel korral esitas avalduse kultuurkapitali juhataja ametikohale samuti 24 inimest, kellest vestlusvooru kutsuti viis. Nende seas oli ka Eesti Rahvusringhäälingu (ERR) juhatuse esimees Margus Allikmaa, kes aga hiljem kinnitas, et ta ei kavatse uuesti kandideerida.

Uus kulka juht alustab tööd 1. novembril. Senise juhi Olavi Laido ametiaeg saab läbi oktoobri lõpus.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles