Marina Kaljurand sõitis nädalaks välismaale (1)

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marina Kaljurand lahkub valijameeste kogust Katrin Saksa (vasakul) ja tütre trööstivas seltskonnas.
Marina Kaljurand lahkub valijameeste kogust Katrin Saksa (vasakul) ja tütre trööstivas seltskonnas. Foto: Erik Prozes

Valimiskogus presidendiks kandideerinud Marina Kaljurand võttis aja maha ja sõitis täna nädalaks välismaale.

Kaljuranna kampaaniameeskonna juht Andres Kaju ütles Postimehele, et Kaljurand ei viibi Eestis ja ei jaga sel ajal ajakirjandusele mingeid kommentaare.

«Kaljurand on valmis oma tulevikuplaane ja presidendivalimis kommenteerima järgmisel nädalal,» lausus Kaju.

Kui Kaju rääkis Päeval, et Kaljurand lahkub Eestist juba esmaspäeval, siis õhtul ütles ta rahvusringhäälingu uudisteportaalile, et enne välismaale sõitmist võtab Kaljurand aja maha oma suvekodus.

Enda kandidatuuri uuesti ülesseadmise Kaljurand kampaaniajuhi kinnitusel välistab. «Enda ülesseadmist ei plaani kindlasti mitte. See on protsess, mis on praegu täielikult erakondade esimeeste käes,» ütles Kaju õhtul rahvusringhäälingu uudisteportaalile.

Kas Kaljurand jätkab pärast puhkust diplomaatilist karjääri, pole samuti veel selge. "Kõik on võimalik, kõik on lahtine, vara on veel sellest rääkida," kinnitas Kaju.

Marina Kaljurand sai laupäeval presidendi valijameeste kogus esimeses voorus 75 häält ja ei osutunud sellega teise vooru edasipääsenuks. Teises hääletusvoorus sai Siim Kallas 138 ja Allar Jõks 134 häält. 60 sedelit olid rikutud või kehtetud. President jäi valimiskogus valimata ja riigikogu hakkab 3. oktoobril taas riigipead valima.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles