Tallinna lahel sai õnnetuses kolm päästjat vigastada (2)

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Merepäästeõppus Tallinna lahel. Pilt on illustreeriv.
Merepäästeõppus Tallinna lahel. Pilt on illustreeriv. Foto: Sander Ilvest

Tallinna lahel sai eelmisel neljapäeval merepääste koolitusel juhtunud õnnetuses kolm päästjat vigastada, päästeamet algatas juhtunu uurimiseks menetluse.

«Koolituse käigus juhtus eelmisel neljapäeval, 22. septembril Tallinna lahel intsident, mille käigus juhtus päästjatega kaks rasket ning üks kerge tööõnnetus. Tööõnnetuste asjaolude väljaselgitamine kestab ehk menetlus on pooleli,» rääkis päästeameti pressiesindaja Mari Rebane Postimehele.

Päästeamet õnnetuse asjaolude kohta täpsemat infot ei avalda, viidates käimasolevale menetlusele, mis peaks juhtunu asjaolud välja selgitamata.

Ametlikult kinnitamata andmetel sõitis koolitusel osalenud päästjate mootorpaat Tallinna lahel sõitnud suure laeva ahtrilainetesse ja tekkinud raputus põhjustas kolmele päästjale vigastusi.

Päästeamet ei kommenteeri ka päästjate vigastuste raskust. Rebane kinnitas vaid, et kõik kolm viga saanud päästjat on praegu jätkuvalt töövõimetud.

Ametlikult kinnitamata andmetel said õnnetuses vigastada kaks Nõva ja üks Kunda komando päästja. Ühel Nõva päästjal oli selgroos mõra ja teine sai põrutada. Kunda päästja murdis õnnetuses varbaluu.

Kokku osales merepääste esimese astme koolitusel 14 päästjat. Tallinna lahel toimunud koolituse praktilises osas osalenud päästjad olid kokku kolmes mootorpaadis, millest üks sõitis suure laeva ahtrilainetusse. Kõik kolm viga saanud päästjat olid selles paadis.

Päästeameti päästetööde osakonna juhataja Heiki Soodla ütles, et amet tellis päästjate koolituse Reval merekoolilt. «Igasuguste õnnetusjuhtumite tekkimine õppetöö käigus ei ole aktsepteeritav. Ilmselgelt on siin tegu kellegi eksimusega ja loodame, et asjaolude uurimine annab sellele ka täpse vastuse,» lausus Soodla.

Revali merekool jäi esmaspäeval õnnetust kommenteerides napisõnaliseks, kinnitades vaid, et kirjeldatud õnnetus tõepoolest aset leidis.

«Juhtus see, et ristlainetusse sisenemisel kolm paadis olnud inimest libisesid ja kukkusid.  Inimestel oli seljas kogu kohustuslik pääste- ja ohutusvarustus ja nad olid instrueeritud võimalikest ohtudest. Õnnetuse põhjuseid uuritakse,» teatas Revali merekool.

Päästeamet korraldas tänavu riigihanke merepääste esimese astme koolituse sisseostmiseks, mille võitis Revali merekool. Merepääste esimese astme koolitus on seotud päästeameti merepäästevõimekuse tõstmisega. Koolitus on mõeldud kõigile päästeameti töötajatele. Reeglina osaleb merepäästekoolitusel ühel kursusel 15 päästeameti töötajat, neljapäeval toimunud koolitusel osales 14 päästjat, kuna üks inimene ei saanud tulla.

Revali merekool teatab oma kodulehel, et päästeametile mõeldud merepääste esimese astme koolitusel antakse teadmisi valdkonnas, mis vastavad siseministri määrusega kehtestatud nõuetele merepäästjatele ja vabatahtlikele merepäästjatele.

Koolituse raames tutvustatakse kursustel osalejatele viie akadeemilise tunni ulatuses merepääste süsteemi, 20 tunni ulatuses enesepäästet ja 15 tunni ulatuses päästmist. Enesepääste praktiline osa kestab vähemalt 15 ja päästmise osa vähemalt üheksa akadeemilist tundi. Praktilised õppused toimuvad välitingimustes basseinis ja merel.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles