Sibul presidendiotsingust: mida pikemaks see kujuneb, seda ebatõenäolisem presidendi äravalimine on (2)

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Sibul.
Priit Sibul. Foto: Liis Treimann

Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) fraktsiooni esimehe Priit Sibula sõnul jätkavad erakondade esindajad läbirääkimisi, et juba homme kokku leppida ühine presidendikandidaat, kokkuleppega venitamine kahandaks tema sõnul iga päevaga võimalust president riigikogus ära valida.

Sibul ütles Postimehele, et täna õhtupoolikul kogunenud IRLi eestseisus konkreetseid nimesid veel ei arutanud. Tema sõnul töö käib ja ka IRLi esimees kohtub veel teiste erakondade esindajatega, et ühe võimaliku nimeni jõuda. «See on kui mitte ainus, siis peamine võimalus jõuda selleni, et me järgmisel esmaspäeval suudaksime presidendi ära valida. Mida pikemaks ja keerulisemaks see protsess kujuneb, seda ebatõenäolisem see on,» nentis ta.

Sibul märkis, et pärastlõunal esimest korda ühiskandidaadi otsinguid arutanud vanematekogus oli täna juttu ka võimalusest paika panna süsteem, kuidas ühise kandidaadini jõuda, kuid sel juhul mindaks otsima väikseimat võimalikku ühisosa, mis kindlasti ei tuleks uuele presidendile kasuks. «Kõige mõistlikum oleks ikkagi see, kui me suudaks jõuda homse jooksul kandidaadini, kellel on vähemalt 68 häält ülesseadmiseks,» ütles ta.

Sibul avaldas lootust, et homme leitakse presidendikandidaadi suhtes üksmeel, sest sel juhul jääks kandidaadile mõni päev aega, et oma võimalike ülesseadjatega kohtuda ja tutvustada ka avalikkusele oma seisukohti.

Täna õhtul oli koos ka sotside juhatus. «Nimesid lendab uksest ja aknast,» nentis juhatuse liige Andres Anvelt võimalike kandidaatide kohta, kuid enne homset ei soovi erakond ajakirjandusele mingeid kommentaare jagada, et mitte rikkuda erakondadevahelise kokkuleppe võimalust.

Riigikogu vanematekogu, kuhu kuuluvad riigikogu juhatuse liikmed ja fraktsioonide esimehed, koguneb uuesti presidendikandidaadi leidmist arutama homme kell 13.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles