Juku-Kalle Raidi kirjastus annab välja raamatu Kadastiku kirjutistest, mis avaldatud Jaak Kalju nime all

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Kadastik
Mart Kadastik Foto: Margus Ansu

Juku-Kalle Raidi kirjastus annab välja raamatu, mis sisaldab Mart Kadastiku poolt Jaak Kalju nime all avaldatud kirjutisi.

Ajakirjanik Juku-Kalle Raid teatas oma Facebooki leheküljel, et tema kirjastus Ema&Isa annab välja raamatu «Paradokside puntras». Raamat sisaldab artikleid, mida Mart Kadastik avaldas 1980. aastatel ajakirjanduses  Jaak Kalju pseudonüümi all.

Raid sõnas, et Kadastik kirjutas Jaak Kalju nime all vabu inimesi, nagu Lagle Parek, Heiki Ahonen, Solženitsõn ja Enn Tarto vaenavaid artikleid ajalehtedes Edasi ja Kodumaa. Wikipedia andmetel on Kadastik kinnitanud, et ta pole andnud KGB-le informatsiooni, küll aga on ta ajakirjanikutöös kasutanud KGB andmeid.

Raid põhjendas raamatu «Probleemide puntras» ilmumist asjaoluga, et Kadastiku annab välja raamatu «Nüüd ma siis kirjutan», milles keskendub ajalehe Postimees ja meediaettevõtte Eesti Meedia ülesehitamisele. Raidi sõnul ei pööra Kadastik raamatus aga piisavalt tähelepanu oma tegevusele 1980. aastatel, seega annab ta artiklikogumiku välja «ajaloolise tõe huvides».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles