Täna «Radaris»: Savisaare vastasleer räägib suu puhtaks (1)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mailis Reps «Radaris».
Mailis Reps «Radaris». Foto: Kanal 2 / «Radar»

«Kui tahad teha revolutsiooni erakonna sees, siis pead kuuluma sellesse erakonda.» Nii ütles Mailis Reps kevadel «Radari» kaamera ees. Täna õhtul jõuab eetrisse esimene osa sellest, kuidas Mailis Repsi meeskond vaikselt nelja kuu jooksul Edgar Savisaart pildilt välja surub.

«Olin Edgari kõrval veel aasta tagasi, kui ta oli üsna raskesti haige,» räägib Mailis Reps avameelselt oma suhetest Edgariga. «Mul oli viimase hetkeni lootus, et Edgar Savisaar omale vääriliselt lahkub erakonnast väärikalt. Edgar on väga must-valge inimene. Tal on need inimesed, kes teda toetavad ja need inimesed, kes teda ei toeta. Ja kui sa mingil hetkel oled mingi tema otsuse suhtes kriitiline, siis sa üldjuhul teda enam ei toeta.»

Sellisel must-valgel viisil on Savisaar heitnud oma lähedaste sõprade hulgast välja lisaks Repsile ja Simsonile veel mitu positsioonikat inimest, teiste hulgas on ta üles öelnud 30-aastase tutvuse Kalle Klandorfiga ning heitnud kõrvale oma lapsepõlvesõbra Aadu Musta. Seejuures Mustale mõjus Savisaare käik nii rängalt, et ta sattus haiglasse.

Tänaõhtuses loos tuleb vaatluse alla, mis suhted on Mailis Repsil ja Kadri Simsonil Edgar Savisaarega ja miks nad üldse tülli läksid. «Koosolekuid, kus ussitatakse - mina neis ei osale,» kirjeldab Kadri Simson õhkkonda Keskerakonnas.

Lisaks räägitakse sellest, kuidas Edgar Savisaar kuulab valesid inimesi ja ei oma kontrolli enda loodud erakonna üle.

Radar on eetris täna õhtul kell 20.00 Kanal 2-s.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles