Kodu – kindlus või lõks?

Sirje Niitra
, Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selle kodu pani põlema nõudepesumasin.
Selle kodu pani põlema nõudepesumasin. Foto: Päästeamet

Igal aastal juhtub inimestega oma kodus õnnetusi, mis panevad teisi ahhetama, et kuidas küll võis keegi nii rumal olla. Kogenud päästjate arvates saaks suurt osa raskete tagajärgedega õnnetustest ära hoida, kui inimesed oleks pisutki ettevaatlikumad.

Väljend «Minu kodu on minu kindlus» võib ju kõlada hästi, aga päästeameti põhja päästekeskuse juht Priit Laos teab näiteid, kuidas just inimeste endi loodud turvalisus võib neile saatuslikuks saada.

Selle aasta 17. aprillil kell 7.44 sai häirekeskus teate tulekahjust Tallinnas Lasnamäe linnaosas, esmase info järgi võis paneelmaja üheksanda korruse rõdul näha leeke. Kui päästjad sündmuskohale jõudsid, selgus, et rõdult alguse saanud tulekahju oli levinud sama korteri kööki. Autoredeli abil sisse saanud päästjad leidsid välisukse juurest kaks teadvuseta last, kes sama redelit pidi alla viidi ja kiirabile üle anti. Seejärel tõid päästjast korterist välja naise ja mehe. Kõik kannatanud olid tugevalt vingu saanud. Ühe lapse ja mehe elu päästa ei õnnestunud, raskes seisus teise lapse ja naise viis kiirabi haiglasse, kuid 18. aprilli õhtul laps suri.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles