Bonnieri preemia üks nominente on Savisaare rahaskandaali paljastaja

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuuli Koch.
Tuuli Koch. Foto: Karli Saul

Postimehe ajakirjanik Tuuli Koch kandideerib Savisaare rahaskandaali paljastanud lugudega Bonnieri preemiale.

Täna valis Eesti Ajalehtede Liidu (EALL) seitsmeliikmeline žürii 18 esitatud töö seast välja 2010. aasta Bonnieri preemia nominendid, kelle seast kandideerib mainekale auhinnale ka Postimehe ajakirjanik Tuuli Koch.

Postimehes ilmunud Tuuli Kochi artiklites «Vastuluure kirjeldab Edgar Savisaart Venemaa mõjuagendina» (16.12.2010), «Siim Kallas: välisraha vastu võtmine on raske viga» (18.12.2010) ja «Ansip: kapo võiks Savisaare juhtumi avalikustada» (20.12.2010), oli juttu sellest, et Keskerakonna esimees Edgar Savisaar küsis varjatult välisriigi juriidiliselt isikult raha nii otse oma parteile kui ka tema enda valimispiirkonnas kiriku ehitamiseks.

Preemiale kandideerib ka 25. novembril 2010. aastal Äripäevas ilmunud Koit Brinkmanni ja Hannes Sarve artikkel «Poliitiku saladus», milles avalikustati, et riigikogu julgeolekuasutuste järelevalve erikomisjoni esimees Jaanus Rahumägi kasutab regulaarselt luksuslikke hüvesid, mida ta ise ajakirjanikele eitas.

Kolmanda kandidaadina valiti välja 4. juunil 2010. aastal samuti Äripäevas ilmunud Piret Reiljani artikkel «Eestlased tšetšeenide lõksus», milles toodi avalikkuse ette Eesti ärieliiti kuuluvate ettevõtjate ühised ärid Bulgaarias tegutseva Tšetšeenia maffiaga.

Võitja avalikustatakse märtsi alguses. Meediakontserni Bonnier ja ajalehe Äripäev väljapandud preemia suurus on 40 000 Rootsi krooni (4561,66 eurot ehk 71 374,47 Eesti krooni).

Žüriisse kuulusid Äripäeva peatoimetaja Meelis Mandel, Eesti Ekspressi peatoimetaja Priit Hõbemägi, Eesti Päevalehe peatoimetaja Lea Larin, Postimehe peatoimetaja Merit Kopli, Maalehe peatoimetaja Aivar Viidik, Õhtulehe peatoimetaja Väino Koorberg ja EALLi juhatuse liige Mart Raudsaar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles