Jürgen Ligi kutsub üles Kaljulaidu toetama

Dagne Mihkels
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jürgen Ligi
Jürgen Ligi Foto: JUSS SASKA

Olukorras, kus Reformierakond on ainus partei, mis pole veel lubanud toetust presidendikandidaat Kersti Kaljulaiule, kutsub erakonna aseesimees, välisminister Jürgen Ligi üles Kaljulaidu toetama.

Esmalt sarjas Ligi talle omases värvikas keeles parlamendiliikmeid, kes ei toetanud presidendikandidaadina diplomaat Jüri Luike, kes on Reformierakonna esimene eelistus. Luigel polnud teatavasti toetust EKRE ja Keskerakonna, kuid ka sotsid seas.

«Häbi päkapikkudele, kes välistasid võimaluse, et saaksime endale põhjamaise kuninga, Jüri Luige, kes esindaks Eesti riiki põhiseadust austades, strateegilise südametunnistusega ja ilusas keeles,» pahandas Ligi. «Kirge riigikorralduses on tal [Luigel] küll nappinud, ent see on isegi hea tasakaaluks kandidaatidele, kes lubasid imetegusid kuni põhiseaduse rikkumiseni välja. Kuni saan, ei lähe Jüri talent Eestile siiski raisku.»

Seejärel kutsus Ligi tekkinud olukorras üles Kaljulaidu toetama.

«Kuningat ei sündinud, nüüd sündigu kuninganna! Kersti on ratsionaalsuse etalon ja sellena riigipeaks suisa sobimatu, ent seda haruldaselt väärtuslikum. Tema kirg on olnud riigikorralduses, mida president siiski ei määra. Kui me pole üksteist mõistnud poolelt sõnalt, on tegu olnud sidehäirega.»

«Eesti poliitikat oleme lahanud erakonna piire tundmata, ta võime süüvida ka julgeolekupoliitikasse on kahtlustest väljaspool. Ta muidugi on liberaal, ehkki peab seda konservatiivsuseks. Soovida julgeks talle aga ainult konservatiivset julgust, milleta liberaalsed väärtused on antiliberaalses maailmas kaitsetud,» nentis Ligi.

«Unustage nüüd korraks väiklus, riigikogulased, Kerstist saaks asja!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles