Kapo kahtlustab kaitseväe ohvitseri riigisaladuse avalikustamises

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toetuse väejuhatuse staap Eametsas.
Toetuse väejuhatuse staap Eametsas. Foto: Sander Ilvest

Kaitsepolitseiamet kahtlustab kaitseväe ohvitseri riigisaladuse avalikustamises.

Eesti Ekspress kirjutas täna, et kaitseväe ohvitser Ivo Jurak (38) viibib juba kuu aega vahi all, sest kaitsepolitsei (kapo) kahtlustuse kohaselt viis ta töölt kaasa riigisaladust sisaldavaid dokumente ja hoidis neid kodus.

Riigiprokuratuur kinnitas Postimehele vaid seda, et Jurakule on kahtlustus esitatud karistusseadustiku paragrahvi alusel, mis käsitleb riigisaladuse ja salastatud välisteabe avalikustamist. 

Kahtlustuse sisu puudutavatele täpsustavatele küsimustele prokuratuur ei vastanud. «Käesoleval hetkel kriminaalmenetluse huvides rohkem infot edastada ei saa,» selgitas ameti pressiesindaja.

Kaitseväest öeldi Postimehele, et Jurak vabastati tegevteenistusest möödunud aasta lõpus. Tema viimaseks teenistuskohaks oli toetuse väejuhatuse liikumise koordineerimise keskus, kus ta teenis nooremstaabiohvitserina.

Süüdimõistmisel ootab riigisaladuse avalikustajat rahaline karistus või kuni viie aasta pikkune vangistus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles