Kohtla-Järve linnapeaks sai senine abilinnapea Ljudmila Jantšenko

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
pildil Ljudmila Jantšenko
pildil Ljudmila Jantšenko Foto: Facebook

Kohtla-Järve volikogu valis kolmapäeval linnapeaks keskerakondlasest senise abilinnapea Ljudmila Jantšenko.

65-aastase ja 20 aastat abilinnapea olnud Jantšenko poolt hääletas 14 volinikku, vastu oli kuus ja puudus üks volikogu liige, ütles BNS-ile volinik Eduard Odinets. 21 liikmelisse Kohtla-Järve volikokku kuulub 18 keskerakondlast ja kolm sotsiaaldemokraati.

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna nimekirjas volikokku pääsenud Odinets ütles, et pidas volikogus «pika ja sütitava kõne, kutsudes inimesi mitte toetama proua Jantšenkot».

Kohtla-Järve endine linnapea Jevgeni Solovjov jäi septembri alguses korruptsioonikuritegudes lõplikult süüdi, kui riigikohus ei võtnud tema ja Kohtla-Järve endise aselinnapea Jüri Kollo kassatsioonkaebuseid menetlusse.

Viru maakohus tunnistas mullu keskerakondlase Solovjovi süüdi omastamises, konkurentsialastele süütegudele kihutamises ja aususe kohustuse rikkumisega seonduvates kuritegudes, võltsimises ja võltsitud dokumentide kasutamises ning usalduse kuritarvitamises ja karistas teda viieaastase tingimisi vangistusega. Jüri Kollo mõisteti süüdi ametialases võltsimises ja omastamises ning teda karistati nelja aasta ja kolme kuulise tingimisi vangistusega. Solovjovi, Kollot, üht äriühingut ning äriühinguga seotud isikut süüdistati erinevates Kohtla-Järve varaliste huvide järgimise kohustuste rikkumistes.

Süüdistuse järgi korraldas Kohtla-Järve linnavalitsus 2009. aastal eri tööde tegijate ja teenuste osutajate leidmiseks hankemenetlusi ning hinnakonkursse, mille käigus kuritarvitas Solovjov süüdistuse järgi oma ametiseisundit, luues põhjendamatuid soodustingimusi tuttavatele ettevõtjatele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles