Lennujaamas peeti mullu kinni püütoni- ja kobranahast salakaupa

Kadri Ratt
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihkel Maripuu

Maksu- ja tolliameti (MTA) töötajad said mullu lennujaamas reisijatelt kätte kuus paari püütoninahast saapaid ja muid püütoni- ja kobranahast kaupu.

Muu hulgas saadi kätte näiteks ka püütoni- ja kobranahast käe- ja rahakotte ja püksirihmasid. Lisaks avastati piirikontrolli käigus kullersaadetisest 24 piimalille sisaldanud kreemi ning 233 karu sappi ning 120 karu rasva sisaldanud kreemi.

Intellektuaalset omandit rikkuvat kaupa avastati mullu kokku 247 381 ühikut – nende hulgas oli nii riideesemeid, jalatseid, kindaid ja aksessuaare kui ka keemiatooteid ja internetiseadmeid.

Näiteks saadi kätte Nintendo kaubamärgiga erinevad elektroonikatooteid, sealhulgas mängukonsoole, juhtpulte ja lisatarvikud – kokku 2218 ühikut ja 7840 ühikut Du Pont kaubamärgiga seotud keemiatooteid.

Kasvavas trendis on MTA andmeil ka erinevate avastuste arv postis, mille hulgas on näiteks ravimeid, erinevate autofirmade embleeme, kosmeetikat ja käekellasid.

Kokku hoidis MTA mullu ära ligi 204,7 miljoni krooni suuruse kahju tekkimise riigile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles